Bergens Tidende

– Denne rollen er mye naermere meg enn Eva i «Skam»

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no

Lisa Teige, kjent fra «Skam», inviterer til gallapremi­ere hjemme i Bergen på sin nye spillefilm «Battle». – Dette er en rolle jeg jobbet hardt for, sier hun til BT.

20-åringen fra Ytrebygda ble kjendis over natten da første sesong av «Skam» gikk på luften høsten 2015. «Skam»-Eva ble tidlig et begrep.

Heftig dansing

Nå kommer spillefilm­debuten «Battle», en romantisk dansefilm basert på Maja Lundes bok. Den har førpremier­e på Bergen internasjo­nale filmfestiv­al (Biff) 28. september.

– Det er en Romeo og Julieforte­lling, satt til dagens Oslo, med mye heftig dansing. Det er «The Wire», «8 Mile» og «Dirty Dancing» på en gang, sa Lunde etter at manuset vant en pitchekonk­urranse på filmfestiv­alen Kosmorama.

I filmen spiller Teige en ung, talentfull danser, Amalie – en rolle som ikke er veldig fjern fra Teiges eget liv. For nå holder på hun med andre klasse på Kunsthøgsk­olen i Oslo, for å ta bachelor i samtidsdan­s.

– Er Amalie en rollefigur det er lett å identifise­re seg med, mer enn «Skam»-Eva?

– Ja. Jeg kjente meg egentlig ikke så mye igjen i Eva. Amalie er naermere meg selv. Det er selvfølgel­ig en tydelig kobling med at vi begge driver med moderne dans. Men det er også andre elementer, sier Teige.

 ??  ?? PREMIERE: Lisa Teige filmdebute­rer snart i «Battle».
PREMIERE: Lisa Teige filmdebute­rer snart i «Battle».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway