Bergens Tidende

– Jeg ble mer religiøs

-

Baker er direkte smertefull­t å snakke om.

– Den ideologien som Trump og deler av de kristne miljøene står for, er den rake motsetning­en av det jeg og mange homofile kristne står for. Jeg har ingen behov for å forsvare kirken eller menigheter som ikke kan akseptere mennesker som er annerledes enn dem selv. Det er ikke det min tro handler om, sier hun.

Julien Baker hadde ingen plan om å bli musiker. Hun spilte riktignok i punkband med noen venner som tenåring, men hun var egentlig mest opptatt av å drikke, noe hun har sluttet helt med. Men på et tidspunkt begynte hun å lage noen svaert lavmaelte og personlige sanger.

– Jeg trodde jeg kom til å fremføre disse sangene for mine naermeste venner. Men nå reiser jeg plutselig rundt over hele verden og spiller, sier Baker.

– Stillhet og sang

– Hva er det som gjør at så mange vil fortelle sine historier til deg, tror du?

– Jeg vet ikke. Men det kan vel vaere litt fordi jeg deler noe personlig med min musikk. Da får de lyst til å gjøre det samme, sier Baker, før hun fortsetter:

– Men konsertene mine er ikke samtalegru­pper. Og det er litt fascineren­de å se forskjelle­ne på folk rundt om i Europa. I Dublin og Paris var det naermest allsang på sangene, i Amsterdam var det helt stille. Jeg foretrekke­r egentlig allsang, sier Baker.

 ?? FOTO: ERIC RYAN ANDERSON, NYTNS ?? FREMTIDENS ARTIST: I følge The New York Times er Julien Baker fremtidens artist. Nå kommer hun til Bergen.
FOTO: ERIC RYAN ANDERSON, NYTNS FREMTIDENS ARTIST: I følge The New York Times er Julien Baker fremtidens artist. Nå kommer hun til Bergen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway