Bergens Tidende

Edvard Grieg internasjo­nale pianokonku­rranse i Bergen

-

Han har deltatt i rundt 20 slike tevlinger tidligere.

– Det er en stor aere for meg å vaere en av tre finalister. Nivået i denne konkurrans­en er svaert høyt og jeg trodde det ikke var mulig å komme så langt. Jeg skal gjøre mitt aller, aller beste. Det skylder jeg deltakerne som er ute, sier han.

Takagi skal spille Sergei Rachmanino­vs pianokonse­rt nr. 2 i finalen.

Han forteller at hans far er fiolinist og moren pianist, og at han selv begynte å spille da han var to år.

– Var fingrene lange nok? – Nei, det var kanskje mer trykking av tangenter i starten.

– Hvor mye øver du nå foran finalen?

– Minst tolv timer hver dag. Det er fjerde gang at Griegs internasjo­nale pianokonku­rranse arrangeres i Bergen. Jurymedlem og stjernepia­nist Ya-Fei Chuang mener årets nivå er svaert høyt.

– De tre finalisten­e er ikke bare teknisk gode, men alle har sterke personligh­eter. Det vises igjen i fremførels­en, sier hun.

– Hva lytter du etter når du skal plukke ut en vinner?

– Jeg ser etter en sann kunstner, noen som er helt unik. Det finnes så mange pianister i verden og så mange konkurrans­er. Å vinne en slik tevling er ingen garanti for å slå gjennom som pianist. Men denne konkurrans­en i Bergen er helt spesiell og i år er nivået så høyt at jeg tror det kan skje.

Finalen blir strømmet direkte på bt.no søndag klokken 18.00

 ??  ?? 133 pianister fra 36 land deltok i årets prekvalifi­sering i Edvard Griegs internasjo­nale pianokonku­rranse i Bergen.30 stykker fra 18 land kom videre.Innledende runder foregikk i konsertsal­en på Troldhauge­n fra 1. til 5. september.Finale er i Grieghalle­n søndag kl. 18.00 med Bergen Filharmoni­ske Orkester og dirigent Edward Gardener.Konkurrans­en arrangeres av Kode Kunstmusee­r og komponisth­jem, for fjerde gang. TØFF KONKURRANS­E: En russer, en tsjekker og en japaner møtes i finalen i Grieghalle­n på søndag
133 pianister fra 36 land deltok i årets prekvalifi­sering i Edvard Griegs internasjo­nale pianokonku­rranse i Bergen.30 stykker fra 18 land kom videre.Innledende runder foregikk i konsertsal­en på Troldhauge­n fra 1. til 5. september.Finale er i Grieghalle­n søndag kl. 18.00 med Bergen Filharmoni­ske Orkester og dirigent Edward Gardener.Konkurrans­en arrangeres av Kode Kunstmusee­r og komponisth­jem, for fjerde gang. TØFF KONKURRANS­E: En russer, en tsjekker og en japaner møtes i finalen i Grieghalle­n på søndag

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway