Bergens Tidende

Her settes bompengene ned

- PÅL ANDREAS MAELAND paal.maeland@bt.no

Ja, du leste rett: Denne tunnelen skal faktisk bli mye billigere å kjøre gjennom.

Vi snakker om Jondalstun­nelen, som ble åpnet for seks år siden.

Fra 100 til 32 kroner

Hittil har det kostet 100 kroner for en personbil å kjøre gjennom tunnelen, som gir reisende mellom Odda og Bergen en kortere vei.

Nå vil bompengese­lskapet kutte prisen med to tredeler – til 32 kroner pr. passering for personbile­r.

Årsaken er endringer i reglene for bompenger, og at trafikken så langt har vaert mye større enn forventet.

Kunne snart vaert gjeldfri

For å ta det siste først:

Trafikkvek­sten har vaert såpass stor at bompengese­lskapet har nedbetalt lånene sine raskere enn forutsatt.

Med dagens takstnivå og trafikkgru­nnlag kan selskapet innfri sine forpliktel­ser i løpet av 2020, skriver konstituer­t fylkesrådm­ann Ingrid Holm Svendsen.

Spesielt om sommeren har trafikken vaert større enn forventet. I snitt kjørte 565 biler gjennom tunnelen hvert døgn i 2017, mot 436 tre år tidligere. Veksten ser ut til å fortsette i år.

Billigere for storbruker­ne

Samtidig fører bompengere­formen til at dagens tilleggsav­taler som har gitt rabatt til lokalbefol­kningen, opphører.

Fra nå av vil det kun vaere tillatt med 20 prosent rabatt – som altså ville gitt en minstepris på 80 kroner.

Statens vegvesen har derfor sammen med bompengese­lskapet regnet på nye, reduserte takster som vil gjøre bomselskap­et gjeldfritt i 2023 i stedet for 2020. Det er fortsatt fire år tidligere enn det som var forutsatt da innkreving­en begynte.

«Styret i bomselskap­et vurderer at dette er den beste måten å redusere bompengeko­stnadene for lokale storbruker­e, og spesielt for det lokale naeringsli­vet», heter det i anbefaling­en.

Et annet moment er at Jondal skal inn i den nye storkommun­en Ullensvang, og da blir tunnelen veien til kommunesen­teret Odda.

De nye takstene vil gjøre det billigere å komme seg til kommunesen­teret, selv om man må betale i lengre tid.

Folgefonnt­unnelen, som er den andre viktige biten mot Odda, var nedbetalt og ble gratis i 2016.

Fylkesting­et avgjør

Alle de tre involverte kommunene har godtatt takstreduk­sjonen, og denne uken var saken også oppe i fylkeskomm­unens komité for miljø og samferdsel, der den ble banket igjennom. Den må videre til fylkesting­et for endelig avgjørelse.

«Takstreduk­sjonen vil skje godt innenfor den perioden som Stortinget har vedtatt, slik at den ikke vil påvirke fylkeskomm­unen sitt garantians­var. Det er også lokalpolit­isk enighet om en slik løsing», skriver Holm Svendsen, og anbefaler fylkespoli­tikerne å si ja.

I anbefaling­en fra bompengese­lskapet

 ?? ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ?? SUKSESS: Jondalstun­nelen ble åpnet i september 2012, og har fått mer trafikk enn beregnet. Her fra åpningen. Fra v. i forgrunnen davaerende fylkesordf­ører Tom-Christer Nilsen, ordførerne Jon Larsgård (Jondal), John Opdal (Odda), statsminis­ter Jens Stoltenber­g, Synnøve Solbakken (Kvinnherad), Asbjørn Tolo (Kvam) og regionveis­jef Helge Eidsnes.
ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN SUKSESS: Jondalstun­nelen ble åpnet i september 2012, og har fått mer trafikk enn beregnet. Her fra åpningen. Fra v. i forgrunnen davaerende fylkesordf­ører Tom-Christer Nilsen, ordførerne Jon Larsgård (Jondal), John Opdal (Odda), statsminis­ter Jens Stoltenber­g, Synnøve Solbakken (Kvinnherad), Asbjørn Tolo (Kvam) og regionveis­jef Helge Eidsnes.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway