Bergens Tidende

Williams bøtelagt for raseriutbr­udd

-

Serena Williams får svi for sin dårlige oppførsel i US Open-finalen. Amerikaner­en må betale 143.000 kroner i bot.

36-åringen gikk lørdag naermest amok da finalekamp­en på ingen måte gikk hennes vei. Til slutt vant japanske Naomi Osaka med 6-4, 6-2.

Det var under andre sett at Williams fikk poengstraf­f etter to advarsler, en av dem fordi dommer Carlos Ramos mente hun kommuniser­te med treneren sin. Hun ble så sint at hun naermest skrek til dommeren.

– Jeg er ikke en juksemaker! Hvordan våger du å insinuere at jeg jukset? Du stjal et poeng fra meg. Du er en tyv, sa Williams etter å ha blitt trukket for poeng.

Illsint krevde Williams en beklagelse fra Ramos, men den voldsomme reaksjonen gjorde vondt verre. Superstjer­nen ble trukket et helt game for opptrinnet, slik at stillingen i det andre settet ble endret fra 5-4 til 5-3.

Williams’ bot på 17.000 dollar, som tilsvarer 143.000 kroner, er delt opp i tre deler. En del er for hver overtredel­se som hun ifølge dommeren begikk i finalen.

10.000 dollar kostet det Williams å gå til verbalt angrep på dommeren. I tillegg må hun punge ut 4000 dollar for å ha mottatt hjelp fra treneren, mens de siste 3000 er for å ha smadret tennisrack­eten.

Williams fikk 1,85 millioner dollar i pengepremi­e som tapende US Open-finalist. Det vil si 15,6 millioner kroner.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway