Bergens Tidende

Knepent tap i eliteserie­debuten

- PETTER FLØTTUM petter.flottum@bt.no

Fana fikk søndag et tøft møte med eliteserie­n, da de tapte 27–29 borte mot det andre opprykksla­get, Skrim Kongsberg.

– Enten så vinner vi, eller så laerer vi, sier Fana-trener Erlend Lyssand få minutter etter at både han og klubben har vaert gjennom sin første kamp i eliteserie­n noensinne.

Debuten på øverste nivå faller utvilsom inn i den siste av de to kategorien­e.

For selv om Fana tidvis hang med på resultatta­vlen mot Skrim Kongsberg, som også rykket opp fra 1. divisjon i fjor, var vertene i Kongsberg best.

Offensivt er Lyssand sånn passe fornøyd, men han varsler at det blir mye defensiv terping før neste seriekamp borte mot Oppsal om en drøy uke.

– Jeg er veldig skuffet over at vi ikke hang sammen i forsvar. Vi skapte altfor få brudd på dem, sier treneren.

– Kunne rodd det i land

Emilie Hovden, som i 2015 fikk smake på eliteserie­nivået da hun spilte i Molde, er helt enig med treneren når hun skal felle en dom over kampen.

– Jeg hadde gledet meg lenge til denne kampen, men det ble ikke helt som vi hadde sett for oss. Det var ikke godt nok, sier hun.

Bakspiller­en ble Fanas toppscorer med åtte mål på 13 skudd. Flere av bommene kom i sluttminut­tene, da Fana kun lå ett og to mål bak.

– Jeg hadde to-tre kjempebom på slutten som jeg skulle satt, men det var det mange som hadde. Til tross for at vi ikke presterte vårt beste, kunne vi rodd kampen i land om vi hadde truffet mer. Det er bare drit at vi ikke klarte det, sier en tydelig skuffet Hovden.

Hun er én av kun tre Fanaspille­re som hadde eliteserie­erfaring før søndagens kamp, men hun tror ikke det hadde noe å si for søndagens tap. Fana har møtt Skrim i 1. divisjon de to foregående sesongene, og sikret opprykket foran Kongsbergl­aget i vår.

–Dette er et lag som vi skal vaere på nivå med. Det var ikke nivået som traff oss, sier hun.

Hadde muligheten

Celine Solstad fikk aeren av å score Fanas aller første eliteserie­mål, da hun etter to minutter og femten sekunder lurte ballen under Skrim Kongsbergs målvakt og utliknet til 1–1.

Solstad-søstrene Celine og Andrea og storscorer Hovden sørget med sine scoringer for at Fana kun var to mål bak til pause.

I andre omgang var Fanaspille­rne på fra start, og etter fem minutter utliknet Hovden til 15–15. Deretter ble det igjen tøft mot et giftig Kongsberg-lag, og frem til det gjensto fem minutter lå Fana og vaket to til fire mål bak vertene.

Andrea Solstad banket inn sin åttende scoring fire og et halvt minutt før slutt og reduserte til 27–26. Men da Hovden og flere brente gode muligheter helt på tampen, endte det med tomålstap i eliteserie­debuten.

Fredag 21. september spiller Fana første hjemmekamp i sin nye storstue, Fana Arena, når Molde kommer på besøk. Før den tid skal de møte Oppsal borte tirsdag om en drøy uke.

Eliteserie­n kvinner, Kongsbergh­allen

Dommere: Christoffe­r Fjeldskår, Tim-Nicolai Fjellvang Utvisninge­r: Skrim Kongsberg 4x2 min., Fana 2x2 min.

Toppscorer Fana: Emilie Hovden,

8 mål

Fana: Synna Lien, Christine Karlsen Alver 2, Amalie Jøsendal, Kristine Gudbrandse­n, Lene Christine Kausland, Juliane Moberg Løvik

2, Celine Solstad 4, Sofie Ege Grønlund, Andrea Martine Solstad

7, Silje Marie Selstad 1, Sofie Vinde Norum 3, Emilie Margrethe Hovden 8, Oda Cathrine Lunne Mastad

?? ARKIVFOTO: TOR HØVIK ?? KUNNE AVGJORT: Emilie Hovden startet eliteserie­sesongen med åtte scoringer, men er likevel skuffet etter hun bommet på flere viktige muligheter i sluttminut­tene. Her fra kampen som sikret opprykket i fjor høst.
ARKIVFOTO: TOR HØVIK KUNNE AVGJORT: Emilie Hovden startet eliteserie­sesongen med åtte scoringer, men er likevel skuffet etter hun bommet på flere viktige muligheter i sluttminut­tene. Her fra kampen som sikret opprykket i fjor høst.
 ??  ?? HARDT MØTE MED TOPPEN: Fana-sjef Erlend Lyssand fikk en tøff start på sin karriere som eliteserie­trener.