Bergens Tidende

Han trenger flere hundre frivillige til Tall Ships´Races

- ARNE EDVARDSEN arne.edvardsen@bt.no foto ØRJAN DEISZ

– Nei, det er ikke blitt vanskelige­re å få sponsorer til store arrangemen­ter i Bergen etter sykkel-VM-konkursen, sier prosjektan­svarlig Morten Dahl Sebjørnsen i CoEvent AS.

Han snakker om den neste store folkefeste­n, The Tall Ships’ Races Bergen 2019, som ventelig vil samle over en halv million mennesker rundt havnen fra 21. til 24. juli neste år.

– Det var et privat selskap som var arrangør og gikk konkurs etter sykkel-VM. Når The Tall Ships’ Races kommer til Bergen for femte gang, er det Bergen kommune som er arrangør. Vi ser egentlig ingen andre parallelle­r til sykkel-VM enn at dette er et digert arrangemen­t, sier Sebjørnsen.

The Tall Ships’ Races er et gratisarra­ngement, men det betyr ikke at det er gratis å arrangere.

Budsjett på 20 millioner

Kommunen har satt av 13 millioner kroner til arrangemen­tet. Nå er COEvent AS i sving med å skaffe til veie rundt 7,5 millioner kroner som trengs av sponsorkro­ner for å nå budsjettet på rundt 20 millioner kroner.

– Responsen har vaert bra så langt. Vi har 800.000 kroner inne av 3,5 millioner kroner som vi trenger i rene penger for å få arrangemen­tet til å gå i hop. Arrangemen­tet har vaert avholdt fire ganger tidligere med suksess. Dette skal vi klare igjen, men vi trenger selvfølgel­ig gode støttespil­lere fra naeringsli­vet i Bergen, sier Sebjørnsen.

Trenger 300 frivillige

Arrangøren har behov for 300 frivillige som skal fylle mange oppgaver de hektiske sommerdage­ne.

– Vi trenger folk som skal ha

– På Koengen blir det rigget en hovedscene som skal fylles med underholdn­ing. Det har vaert litt trangt langs kaiene, så Koengen skal gi oss bedre plass. Stikkord her er familiearr­angement, tivoli, kvalitetsm­at, bredt spekter av underholdn­ing og parkfestiv­al, sier prosjektle­deren.

God påmelding

43 skuter er allerede påmeldt. 16 av dem er klasse A-skip, som er de største skipene.

– Vi gleder oss til å ta imot de største og vakreste seilskuten­e i verden. Blant skutene som er påmeldt finner vi de tre store norske skoleskipe­ne Statsraad Lehmkuhl, Christian Radich og Sørlandet, som alle var samlet til skutefest i Bergen seinest i juni. Nå satser vi på å lage det beste Tall Ships’ Races i historien, sier Sebjørnsen.

Prosjektle­deren har også god tro på at noen av de søramerika­nske skutene tar turen over Atlanteren neste år.

– I juni arrangeres Armada Rouen i Frankrike, og det sammenfall­er godt med startskudd­et til Tall Ships’ Races som går i Aalborg i begynnelse­n av juli. Vi skal sende minimum 100 ungdommer fra hele Hordaland på seiltur neste sommer, og merker stor interesse allerede med et titalls påmeldte ungdommer mellom 15 og 25 år, sier Sebjørnsen.

Morten Dahl Sebjørnsen, prosjektan­svarlig

 ??  ??
 ??  ?? SØKER FOLK: Morten Dahl Sebjørnsen er prosjektan­svarlig for The Tall Ships’ Races.
SØKER FOLK: Morten Dahl Sebjørnsen er prosjektan­svarlig for The Tall Ships’ Races.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway