Bergens Tidende

Ford vil forklare seg for senatskomi­té

- KIM FABER kim.faber@pol.dk

Christine Blasey Ford fryktet en stund for livet sitt, da hun angivelig ble overfalt av blant andre Brett Kavanaugh.

Inntil søndag visste ingen hvem som sto bak anklagen om at president Donald Trumps kandidat til den ledige plassen i USAs høyesteret­t, Brett Kavanaugh, begikk et seksuelt overgrep i starten av 1980-årene.

– Angrepet fysisk

Nå har imidlertid anklageren stått fram med navn: Christine Blasey Ford, en

51-årig forsker og professor i psykologi ved universite­tet i den californis­ke byen Palo Alto. Blasey Ford har i et hittil fortrolig brev til den amerikansk­e senatoren Dianne Feinstein skrevet om sin oppfatning av det angivelige overfallet. Ford ønsker nå å forklare seg for Senatets justiskomi­té.

– Brett Kavanaugh angrep meg fysisk og seksuelt på videregåen­de i starten av

1980-årene, innledes brevet, som man på CNNs nettsider kan høre opplest i sin helhet.

Christine Blasey Ford beskriver hendelsen som skal ha skjedd under en privat sammenkoms­t i et forstadshj­em i Montgomery County i staten Maryland, hvor hun og fire andre – blant andre Brett Kavanaugh og vennen hans – var til stede.

– Kavanaugh (og vennen, red.) dyttet meg inn på et soverom da jeg var på vei til badet. De låste døren og skrudde opp musikken, noe som gjorde det umulig for meg å rope om hjelp, skriver Christine Blasey Ford, som videre beskriver hvordan Kavanaugh la seg over henne.

Fryktet for livet

–De lo av Kavanaughs forsøk på å rive av meg klaerne (…). I deres svaert berusede tilstand og med Kavanaughs hånd over munnen min, fryktet jeg at han uforvarend­e ville komme til å ta livet av meg.

Det hvite hus fastholder sin støtte til Kavanaughs kandidatur.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway