Bergens Tidende

Gir treneren aeren for VM-suksessen

-

Verdensmes­ter Kjetil Borch er sikker på at Johan Flodin blir en ettertrakt­et mann den dagen han gir seg som landslagss­jef i roing. .

Søndag rodde Borch inn til karrierens første VM-gull i singlescul­ler i bulgarske Plovdiv. I finalen var 28-åringen klart sterkest og henviste den tsjekkiske gullgrossi­sten Ondrej Synek til sølvplass.

Synek tok VM-gullet både i 2013, 2014, 2015 og

2017. I VM-sammenheng var ikke den 35-årige veteranen beseiret siden

2011

En annen roveteran, Olaf Tufte, var raskt ute med å gratulere klubbkamer­at Borch etter at gullet var i boks. I gratulasjo­nen ble samtidig landslagss­jef Johan Flodin utropt til «verdens beste trener». Den merkelappe­n går også gullgutten god for.

– Det er det ingen tvil om at han er. Johan er ekstremt sympatisk og ekstremt diplomatis­k. Han har et så godt hode for deg som menneske og person, sier Borch til NTB – og tilføyer:

– Jeg har aldri sett eller opplevd maken. Han er et unikum.

Borch sier han «har møtt mange trenerprof­iler» i karrieren, men er klar på at Flodin går utenpå dem alle sammen.

Verdensmes­teren håper Norges Roforbund klarer å holde på suksesstre­neren i lang tid, men er samtidig krystallkl­ar på at Flodin må vaere ettertrakt­et arbeidskra­ft.

– Den dagen han slutter som trener, blir han headhuntet. Uten tvil, sier Borch, som er glad for at landslagss­jefen åpenbart trives i sin nåvaerende jobb.

Han trekker spesielt frem Flodins evne til å vie samtlige utøvere den oppmerksom­heten de trenger og fortjener.

– Alle har det bra i laget og alle har en stemme. Det er lett å bli konfliktsk­y i en jobb som dette, men han balanserer det på et vis jeg ikke kjenner noen andre som gjør, skryter Borch.

FSøndag kunne de norske roerne juble for ikke mindre enn to VM-gull i Plovdiv. Ved siden av Borchs triumf, forsvarte også Birgit Skarstein sin VM-tittel i paraklasse­n.

 ??  ??
 ?? !FOTO: NTB SCANPIX ?? DYKTIG: Landslagss­jef Johan Flodin får mye ros fpor arbeidet han gjør med rolandslag­et.
!FOTO: NTB SCANPIX DYKTIG: Landslagss­jef Johan Flodin får mye ros fpor arbeidet han gjør med rolandslag­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway