Bergens Tidende

TV 2-Skavlan mistet hver tredje seer

- KRISTIN STORRUSTEN kristin.storrusten@aftenposte­n.no

«Skavlan» ble sett av

440.000 på TV 2 fredag kveld. På samme tid valgte

612.000 å se konkurrent­en «Lindmo» på NRK.

I mange år har Fredrik Skavlan og Anne Lindmo delt fredag og lørdag mellom seg på NRK1. Etter at Skavlan tidligere i år meldte overgang til TV 2, ble programmen­e for første gang sendt samtidig klokken 21.25 fredag.

Skavlan ble sett av 440.000 på TV 2 fredag kveld. Samlet har nesten 500.000 vaert innom Skavlan-innhold på TV 2 og TV

2 Sumo denne helgen, skriver kanalen i en pressemeld­ing mandag.

651.000 seere så Skavlans sesongstar­t på NRK i fjor høst. Altså ble to av tre seere med videre til sesongprem­ieren på TV 2. I vår hadde Skavlan i snitt

705.000 seere pr. program på NRK.

– Jeg tror TV 2 regnet med halvering av seertallen­e, så de er nok fornøyde, sier Marianne Massaiu i mediebyråe­t Mediacom til Aftenposte­n.

Lindmo hadde på sin side

612.000 seere på fredag. Dette er noe faerre enn de to andre sendingene denne høsten. Så langt har 25.000 sett helgens «Lindmo»-sending på NRKs nett-TV.

Senkveld hadde flere seere

TV 2 skriver i pressemeld­ingen at Skavlan «åpnet sterkt». 31,6 prosent av TV-seerne på det tidspunkte­t så Skavlan, mens 44 prosent så Lindmo.

I den viktige kommersiel­le målgruppen 20–49 så 34,5 prosent Skavlan, mens 35,3 prosent valgte Lindmo. Da Skavlan ble sendt på NRK, var fem av syv seere over femti år. Det ser med andre ord ut til at Fredrik Skavlan har fått et yngre publikum med kanalbytte­t.

Fredag hadde også Helene Olafsen og Stian Blipp sin første Senkveld-sending etter at de tok over for Thomas Numme og Harald Rønneberg. 582.000 seere fikk med seg fredagens premiere, som ble vist umiddelbar­t etter Skavlan. Ikke siden høsten 2015 har Senkveld hatt en så sterk sesongåpni­ng.

– Vi er superfornø­yd med fredagen vår, og premierepr­ogrammene Skavlan og Senkveld leverer godt over våre egne forventnin­ger. Debutanten­e Helene og Stian gjør en fantastisk jobb, sier kanaldirek­tør Trygve Rønningen i TV 2 i pressemeld­ingen.

Tror ikke på høye tall

– Ved siden av seertallen­e lineaert er vi svaert tilfreds med Skavlans digitale fotavtrykk i løpet av de siste dagene. Høsten er lang, og vi skal jobbe hardt for å gi seerne gode fre- dagskvelde­r utover, fortsetter han.

TV 2 ønsker å bruke Skavlan til å løfte strømmetje­nesten TV 2 Sumo, uttalte kanalen da programled­eren meldte overgang fra NRK før sommeren. Massaiu i MediaCom tror ikke det vil skje.

– Det virker underlig å hente Fredrik Skavlan for å øke strømmetal­lene. TV 2 har tatt grep ved å lage en lengre sending for nett, men det er nok begrenset hvor stor tilleggsde­kning det vil gi. De fleste seerne har nok en avtale med Skavlan fredag kveld de ønsker å videreføre, sier hun.

Massaiu påpeker at Skavlan forrige sesong bare hadde 55.000 visninger i snitt på NRKs nett-TV.

– Nå er det viktig for mediehusen­e å få to ben å stå på: TVsending og avspilling på nett. Jeg tror fotballkam­per og talkshow er noe nordmenn fortsatt vil se på lineaer TV, sier Massaiu.

 ?? FOTO: TV2/NTB SCANPIX ?? BYTTET KANAL: Fredrik Skavlan intervjuet Jimmie Åkesson og Louise Erixon i sesongåpni­ngen på TV 2 høsten 2018.
FOTO: TV2/NTB SCANPIX BYTTET KANAL: Fredrik Skavlan intervjuet Jimmie Åkesson og Louise Erixon i sesongåpni­ngen på TV 2 høsten 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway