Bergens Tidende

Mektige Halie, nyskapende 9 Grader Nord

-

Flere av ukens nye singler redefinere­r våre oppfatning­er av hvordan lyden av Bergen skal høres ut.

faktisk å uttrykke noe genuint. Halie synger om å sette grenser for seg selv, sin kropp, sin psyke.

RESULTATET ER MEKTIG, når hun naermest brøler (på beste vis!) «I’m not your sweetheart».

Det er bevisst pop på sitt beste, i en tid hvor vi trenger klarhet og en popkultur med nye, og mer progressiv­e idealer.

ET ANNET BAND som bidrar til nettopp dette, er fabelaktig­e 9 Grader Nord. De får en til å spørre seg selv hvorfor ikke flere synger på sitt morsmål, i et samfunn som er uendelig multikultu­relt.

«Hør den nye danselåten vår!» skriver 9 Grader Nord om singelen «Kaalai» på Spotify. Og det er nettopp det den er, et kanonskudd av en låt.

«KAALAI» BEVEGER SEG et skritt vekk fra deres vanlige etnoprog og folk, mot en høyenergis­k øvelse i å manipulere, vri og vende på språket, i dette tilfellet tamilsk, til et rytmisk vidunder.

De har turnert land og strand i sommer, og resultatet er et finspisset uttrykk som er både inspirert og eksepsjone­lt nysgjerrig. «Kaalai» tydeliggjø­r at det bør danses til et langt bredere spekter av uttrykk enn det vi gjør akkurat nå.

CHAIN WALLET lager ikke musikk; bergensban­det maler glede, lengsel, sorg og håp ved hjelp av lyd.

Nå naermer det seg nytt album. Og hvis det er i naerheten av å vaere så bra som singelen «Ride» har vi muligens med en ny bergenskla­ssiker å gjøre.

DEILIG,

SLØRETE

1980-tallspop blandes med introvert og skarp 90-tallsrock, ispedd en god porsjon kløktig 70-talls softrock, men denne gangen er det også noe nesten uhyggelig ved den mektige melodien.

Chain Wallet låter som om verden allerede har gått under, og alt vi sitter igjen med er bittersøte, flyktige minner om våre beste og vondeste stunder.

Musikkanme­lder

 ??  ?? ALISA LARSEN
ALISA LARSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway