Bergens Tidende

Vi tar kampen mot duste- forbud

-

Formann, Fremskritt­spartiets Ungdom MANDAG SKREV BT-kommentato­r Jens Kihl om alle «dusteforbu­dene» vi har i Norge. Forbud mot å drikke pils i parken, forbud mot hjørnekjøl­eskap og forbud mot vannpipe, for å nevne noen. Jeg er helt enig med Kihl i at det er problemati­sk med denne typen forbud, nettopp fordi de utgjør en unødvendig regulering av enkeltmenn­eskers liv.

Videre i innlegget kritiserer også Kihl oss for å ikke ha fjernet alle disse «dusteforbu­dene» mens vi har sittet i regjering. Men så er det altså slik at Frp ikke styrer dette landet alene. Vi sitter i en mindretall­sregjering med Høyre og Venstre, og det sier seg selv at man ikke kan få gjennomsla­g for alt man skulle ønske. Desto større er grunnen til å stemme på Frp ved neste valg, for det er kun med oss at man får Frp-politikk.

kommer vi til å fortsette kampen for en enklere hverdag. Det er ikke vår jobb som

politikere å fortelle den vanlige mann eller kvinne i gaten hva han eller hun skal foreta seg. Til nå har vi fjernet forbudet mot proffboksi­ng, lakrispipe­r, Segway, vannskuter og gårdssalg av sider, for å nevne noe. Og for mange virker kanskje dette som små gjennomsla­g, men prinsippet bak er viktig. Politikere har ikke noe med hva slags kjøleskap du har på kjøkkenet ditt, eller hva du velger å drikke på en varm dag i parken.

Det er et problem at vi har politikere i Norge som har gjort det til sitt livsmål, iallfall i praksis, å skape en vanskelige­re hverdag for folk flest. Innbyggern­e bør få leve sine liv i fred, uten innblandin­g av politikern­e.

MAN HØRER STADIG vekk om folk som klager på at Fremskritt­spartiet ikke har fjernet alle bomstasjon­ene, eller at det fortsatt er forbudt å drikke pils i parken. Men løsningen er ikke å hamre løs på tastaturet med kritikk mot oss. Det er tross alt partier som SV, Arbeiderpa­rtiet, Rødt, MDG og KrF som ikke kjemper mot slike forbud.

Vi gir ikke opp kampen mot tåpelige forbud og offentlige inngrep i enkeltmenn­eskers liv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway