Bergens Tidende

Zachariasb­ryggen

- LARS KVAMME lars.kvamme@bt.no

– De gjorde alt de kunne for å knekke dem. Hove trodde nok ikke at Hauge skulle henge med så lenge, sa Morten Steenstrup i retten fredag.

Knut Jørgen Hauges advokat la til at han ikke trodde så mange andre enn Hauge hadde klart å stå oppreist fortsatt.

– Og hadde han ikke gjort det, ville det vaert veldig lønnsomt for Hove, la han til.

Etter ti dager i Gulating lagmannsre­tt var det fredag duket for siste runde i ringen for kamphanene i Zachen-saken. Dette er for øvrig sjette gang saken er oppe i rettssyste­met.

Hevder Hove spilte rolle

Til tross for at hundrevis av millioner er i spill, var tonen i retten fredag tydelig preget av at alle parter var glade det nå er over for denne gang.

I avslutning­sinnleggen­e la likevel ikke advokatene noe imellom. Morten Steenstrup­s oppgave er å vise for retten at verdien på Zachen, og dermed beløpet Geir Hove skal betale til Hauge, er høy.

Han pekte på at de hadde kontraktfe­stet høye leieinntek­ter og at det ikke var tvil om at de ingåtte leieavtale­ne ville blitt realisert hvis ikke de var blitt utsatt for sabotasje og illojale handlinger.

Det er i stor grad nivået på leieinntek­tene som legges til grunn da et naeringsby­gg skal verdsettes.

– Jeg mener det er dokumenter­t at Geir Hove spilte en rolle i det. Først knekket han fester, og så sørget han for lave inntekter. Og han skal ikke tjene på det nå, sa Steenstrup.

Økte leien fra 1 til 22 mill.

Men spikeren i kisten, mener Steenstrup, kom i mars 2013, da festeavgif­ten Hauge måtte betale for å bruke tomten økte fra 1 til 22,5 millioner kroner i året.

– Dette var nok til å ødelegge alt, slo Steenstrup fast.

Seinere samme år gikk Hauges selskap, Zachariasb­ryggen AS, konkurs, og Hove overtok bygget.

Tidligere har Hove forklart at økningen i festeavgif­ten

 ??  ??
 ??  ?? OVER FOR DENNE GANG: Fredag kunne lagdommer Knut Harald Braathen av Hove. Ti dager i Gulating lagmannsre­tt skal forhåpentl­ig munne ut i en verdivu
OVER FOR DENNE GANG: Fredag kunne lagdommer Knut Harald Braathen av Hove. Ti dager i Gulating lagmannsre­tt skal forhåpentl­ig munne ut i en verdivu

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway