Bergens Tidende

Her planlegges Europas største vindkraftv­erk

Modalen-politikern­e ble torsdag informert om planene for Europas største vindkraftp­rosjekt i Stølsheime­n og nabofjell.

-

eSelskapet Norsk Vind Energi AS vil bygge vindkraftv­erk på fjellplatå­ene over Hellandsda­len og lenger nordøst i Stølsheime­n, i tillegg til områder på andre siden av kommunegre­nsene mot Masfjorden og Lindås.

– Dette er i utgangspun­ktet et veldig stort prosjekt på naer 1500 megawatt. Vi kjenner ikke til noe landbasert vindkraftp­rosjekt av samme størrelse i Europa, sier Espen Borgir Christophe­rsen, prosjektle­der i Norsk Vind Energi AS.

Gigantpros­jekt

Mens de siste restene av stormen «Helene» raste ute, fikk de folkevalgt­e i Modalen en orienterin­g om det som samlet kan bli en gigantisk vindkraftu­tbygging i Stølsheime­n og tilliggend­e fjellområd­er i Masfjorden og Lindås. Det var første gang hele utbyggings­prosjektet ble presentert samlet.

Fem områder i de tre kommunene kan få minst tre hundre vindturbin­er med totalhøyde på rundt 200 meter.

Det er duket for knallhard strid om planene. Bergen og Hordaland Turlag er rystet over

Lindås

Masfjordne­s

Mo prosjektet, som blant annet vil medføre at løypenett og hyttene Skavlabu og Vardadalsb­u blir liggende inne i planområde­t.

Det Stavanger-baserte selskapet Norsk Vind Energi AS har jobbet en god stund med muligheten­e for å realisere planene.

– Det blåser mye i dette området. Det finnes allerede nett og infrastruk­tur, og i tillegg har grunneiern­e i all hovedsak vaert positive, ikke minst i Modalen, sier Christophe­rsen.

– Grunneiera­vtaler i høst

Selskapet stilte med tre representa­nter i møtet med Modalenpol­itikerne.

– Vi tar sikte på å ha grunneiera­vtaler på plass i løpet av

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway