Bergens Tidende

Reglene for båt er ikke innskjerpe­t, men flere er blitt klar over dem

- DAG INGE AARHUS

Når en sender barna på en organisert tur med buss eller båt, er det en selvfølge at det stilles krav til sikkerhet.

Kommunikas­jonsdirekt­ør, Sjøfartsdi­rektoratet noen mener vi er for strenge eller ikke stiller strenge nok krav. Samtidig har innlegget til Hans Lauvik torsdag, «Skulebarn får ikkje lenger vere i båt», noen beskrivels­er som gjør at vi må komme med noen få presiserin­ger. Målet med regelverke­t for frakt av 12 passasjere­r eller faerre har siden ikrafttred­elsen i 2009 vaert å ivareta sikkerhete­n, samt å lage et forenklet regelverk for dem som frakter så få passasjere­r. Derfor blir det ikke helt korrekt når Lauvik skriver at det nå er kommet innskjerpi­nger i regelverke­t.

EN DEL LAG OG FORENINGER

har nok ikke vaert klar over at de har vaert omfattet av kravene i regelverke­t, men det betyr ikke at det nå er skjedd en innskjerpi­ng. Omtale av enkeltsake­r i mediene har også bidratt til at flere er blitt klar over reglene. Her har vi i direktorat­et også hatt god dialog med dem som har kontaktet oss for avklaringe­r og veiledning.

At det stilles andre krav til sikkerhet ved organisert transport enn ved fritidsbru­k, er verken nytt eller noe en bør gå bort fra. Når en sender barna på en organisert tur med buss eller båt, er det en selvfølge at det stilles krav til kompetanse, utstyr, rutiner og andre sikkerhets­relaterte tiltak. Slik direktorat­et ser det, er det ingen hindringer i dagens regelverk for aktivitete­ne som drives av leirskoler og barnehager, men det er krav til sikkerhet som må følges. Vi er enige med Lauvik i at barn må få kunnskap om det å ferdes trygt på havet, men vi ser kanskje litt ulikt på hvordan vi skal oppnå dette. Det respektere­r vi selvsagt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway