Bergens Tidende

En en lang marsj!

-

100 år siden Norges Musikkorps Forbund ble startet.

Bare guttekorps

I begynnelse­n handlet det om guttekorps. Jentene fikk ikke lov å vaere med før i 1956. Sånn var det bare. På Fridalen skole var det i 1955 hele 53 gutter, men bare to jenter med i skolekorps­et. Noen jenter hadde likevel sneket seg med.

De spilte på klarinette­r, kornetter og basuner. Blåste althorn også. «Valdresmar­sj» og «Ut mot havet» og Holmenkoll­marsj var blant favoritten­e. På et tidspunkt var det 2200 musikkorps land og strand rund. I dag er det rundt 1600.

Travle tider

Travelt hadde de det også. Veldig travelt. I et referat i bladet «Skolen vår» på Fridalen skole i desember 1954 har man listet opp hvor skolens korps har deltatt dette året. Hør bare: De hadde spilt på FN-dagen i Forum, på åpningen av skolepavil­jongen på Slettebakk­en, på guttekorps­enes julematiné 2. juledag i Konsertpal­eet, på Sangens og musikkens dag, på Avholdsfol­kets dag, ved Hordaland musikkstev­ne i Ytre Arna i pinsen, på Skolens turnstevne på Brann Stadion, på to matineer i Forum, for pasienter på Kysthospit­alet Hagavik, i Ridehallen på Ulven for soldater, på Fridalens menighets båttur rundt Osterøy. Og på 17. mai, selvfølgel­ig. For en kulturhist­orie en slik liste forteller!

Årets høydepunkt for mange

 ?? FOTO: JAN M. LILLEBØ ?? .
FOTO: JAN M. LILLEBØ .
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway