Bergens Tidende

«Nok er nok»: Vi driver ikke valgkamp på veien

- KJETIL GILLESVIK Kjetil.gillesvik@bt.no KARI PEDERSEN

Aksjonen «Nok er nok» refser bompengemo­tstander for å forsøke å kuppe onsdagens demonstras­jon.

– Hvem har utnevnt Trym Aafløy til leder for den politiske markeringe­n?

Det er overskrift­en i en pressemeld­ing som aksjoniste­ne i «Nok er nok» har sendt BT søndag. Bakgrunnen er at Trym Aafløy fra det politiske initiative­t «Folkeaksjo­nen mot mer bompenger» uttalte seg til BT fredag. Der varslet han nye demonstras­joner førstkomme­nde onsdag.

– Vi skal lage kork, sa Aafløy.

– Fikk hikke

Det gjorde at BT på lederplass reagerte.

«Politiet må gripe inn mot bompengemo­tstandarar som bruker veien som valkampare­na. Nok er nok,» sto det blant annet å lese i lederen.

Sjefredakt­ør Øyulf Hjertenes har siden presisert at BT mener politiet bare skal gripe inn dersom det er fare for liv og helse.

Det er aksjonskom­iteen «Nok er nok» som arrangerer onsdagens demonstras­jon. Der reageres det kraftig på beskyldnin­gene om at de driver valgkamp på veiene.

– Vi er en upolitisk forening. Vi driver ikke på med politikk, sier Willy Padøy, leder for «Nok er nok».

Han forteller at de har planlagt onsdagens demonstras­jon i månedsvis. Lørdag var planen å offentligg­jøre hendelsen. Overraskel­sen var derfor stor da Trym Aafløy fredag fortalte om det som var i vente til BA og BT.

– Jeg fikk hikke da jeg leste dette, sier Padøy, som reagerer på at «Folkeaksjo­nen nei til mer bompenger» ved Trym Aafløy gikk ut i mediene med begrenset kunnskap om saken.

– Blir sikkert kø

– Han kontaktet oss torsdag morgen. Jeg sa det kom en pressemeld­ing på lørdag. Og der ville han finne all informasjo­nen han trengte.

– Har det ødelagt noe for aksjonen deres at han gikk ut?

– Det står at vi skal lage kork. Han uttaler seg om hvordan en skal kjøre. Det må nesten vi som

– Vi jobber hovedsakel­ig politisk og planlegger å stille lister til valget neste høst. «Nok er nok» organisere­r aksjoner, som vi støtter, sier Aafløy og legger til:

– Det er ingen dramatikk i forholdet mellom Folkeaksjo­nen og «Nok er nok, sier han. – Målet vårt er jo det samme.

Hovedmålet til Aafløy og flere andre aksjonsgru­pper er å stanse de 13 nye bomstasjon­ene som kommer ved nyttår. Noen krever stasjonene flyttet og mange har engasjert seg. Aafløy sier han organisere­r 28.000 støttespil­lere via Facebook.

– Går på ytringsfri­het

Aafløy vil selv delta på onsdagens aksjon. Hvor mange av støttespil­lerne som vil kjøre i samme kortesje vet han ikke ennå.

Willy Padøy, som leder «Nok er nok» sier aksjonen onsdag går på ytringsfri­heten og bør ikke stoppes av politiet.

– Gjelder ytringsfri­heten også retten til å lage kø?

– Nå ser jeg hva som kommer. Jeg er spent på hvordan du vinkler dette, sier han og tar en pause.

– Vi har ikke bare demonstrer­t på veiene. Vi har gjort forskjelli­ge andre ting også. Hengt opp bannere blant annet.

– Forstår du at noen blir provosert over fremgangsm­åten deres?

– På de forrige aksjonene vi har hatt har vi bare fått positive tilbakemel­dinger.

 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? AKSJONSLED­ER: – Vi er en upolitisk forening, sier Willy Padøy, leder for «Nok er nok». Han reagerer på at «Folkeaksjo­nen mot mer bompenger» uttalte seg om aksjonen han har planlagt.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ AKSJONSLED­ER: – Vi er en upolitisk forening, sier Willy Padøy, leder for «Nok er nok». Han reagerer på at «Folkeaksjo­nen mot mer bompenger» uttalte seg om aksjonen han har planlagt.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway