Bergens Tidende

Her fikk studentene ett døgn på å finne en løsning

- HILDE OLSEN AALVIK hilde.olsen.aalvik@bt.no foto SILJE KATRINE ROBINSON

– Målet vårt er at de skal få utvikle seg og at alle skal tørre å komme med idèer, sier Hana Colakovik, leder for Start Bergen.

Flere møterom ved Sparebanke­n Vest sine lokaler i sentrum, var denne helgen fylt opp av studenter som konkurrert­e i innovasjon på arrangemen­tet Bergen Brainstorm, en caseløsnin­gskonkurra­nse arrangert av Start Bergen.

– Dette har vaert veldig intenst, på en god måte, sier Vidar Kvilhaugsv­ik, psykologis­tudent ved UIB.

Han sitter sammen med de tre andre studentene, Sondre Skagseth Salvesen, Maj-Inga Holmsen og Merry Ho, som alle går ulike studieretn­inger. Fredag fikk de utlevert en case som de skulle løse ved å vaere innovative og skape et nytt produkt.

– Det tok ganske lang tid før vi kom på ideen vår. Når vi har så kort tid på å komme frem til en løsning, rekker vi ikke å vaere redd for å komme med ideer, og det gjør at vi utvikler oss mye, sier Maj-Inga Holmsen som studerer medie og interaksjo­nsdesign ved UIB.

De fire studentene meldte seg på Bergen Brainstorm for å utfordre seg selv og for å uvikle seg innen sitt studiefelt.

– Skolene har noe å laere

– Dette er inspireren­de, og her synes jeg skolene har noe å laere. Vi får løse helt reelle caser fra det virkelige liv. Det gjør at vi får brukt alt vi laerer av teori i praksis på en helt annen måte enn hva vi er vant med, det er motiverend­e, sier Kvilhaugsv­ik. De andre er enige.

– Uansett hva man studerer, om det er til å bli sykepleier eller laerer, så er dette nyttig. Vi bruker kreativite­n og jobber med andre fra helt ulike studier, sier Salvesen.

– En flott arena

For sjette året på rad arrangeres Bergen Brainstorm, og i år er

Det er Start Bergen, en studentorg­anisasjon som ønsker å fremme innovasjon og entrepenør­skap blant studenter i Bergen, som arrangerer konkurrans­en.

– Vi har et mål om at studenter med ulike bakgrunn kan få muligheten til å skape tverrfagli­ge løsninger sammen, og vi legger til rette for at de skal oppleve dette i et trygt og godt miljø, sier Colakovik.

– Viktige bidragsyte­re

I et annet møterom ved Sparebanke­n Vest sitter en gruppe studenter som har meldt seg på konkurrans­en sammen.

– Vi studerer master i innovasjon og ledelse på Høgskolen, så denne konkurrans­en er ikke så ulik det vi gjør på skolen. Men her får vi løse caser fra reelle bedrifter, noe som gjør konkurrans­en veldig motiverend­e, sier Kristine Andersen.

Hun mener konkurrans­en er med på å dra dem ut av komfortson­en, og at dette er noe de vokser på.

– Vi blir tvunget til å stå på en scene og pitche ideen vår foran mange folk, også folk i store bedrifter. Og vi blir tvunget til å mingle. Jeg kunne ha valgt å ha en avslappend­e helg hjemme, men istedenfor er jeg er, fordi jeg vet at jeg utvikler meg på det, sier Andersen.

Håkon Lavik studerer også innovasjon og ledelse. Han mener at innovasjon og kreativite­t er noe alle kan bidra med i Bergen.

– I Bergen kan alle vaere innovative. Det er en by som satser på innovasjon, og jeg tror at arrangemen­ter som dette og studenter fra ulike studieretn­inger er viktige bidragsyte­re til innovasjon­en i denne byen, sier Lavik.

 ??  ??
 ??  ?? INITIATIVT­AKERE: Hana Kolakovic, leder for Start Bergen og Ida Mjelde, prosjektle­der for Bergen Brainstorm håper studentene får mye ut av en helg med konkurrans­e.
INITIATIVT­AKERE: Hana Kolakovic, leder for Start Bergen og Ida Mjelde, prosjektle­der for Bergen Brainstorm håper studentene får mye ut av en helg med konkurrans­e.
 ??  ?? LAERERIKT: Studentene blir delt inn i grupper for å utvikle ulike konsept under konkurrans­en. – Vi har det utrolig gøy, selv om vi jobber hardt, sier de.
LAERERIKT: Studentene blir delt inn i grupper for å utvikle ulike konsept under konkurrans­en. – Vi har det utrolig gøy, selv om vi jobber hardt, sier de.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway