Bergens Tidende

Chelseas perfekte rekke ble brutt

-

Chelsea gikk på sesongens første poengtap med 0-0 borte mot West Ham i søndagens London-derby.

Begge lag hadde store sjanser til å avgjøre kampen, men ballen havnet utrolig nok aldri i nettmasken­e.

På overtid dunket Chelseas fotrappe Willian ballen til side for mål fra spiss vinkel, mens hjemmelage­ts Andrej Jarmolenko et drøyt kvarter tidligere brente en gigantmuli­ghet.

Ukraineren kom seg løs ved bakerste stolpe og hadde hele Chelsea-målet å sikte på, men headingen endte utenfor stengene. Han trodde det nesten ikke selv da han innså at det ikke ble 1-0.

Med poengtapet ligger Chelsea på tredjeplas­s med 16 poeng. Liverpool er eneste lag som har vunnet seks av seks kamper i Premier League-åpningen. Manchester City er toer med like mange poeng som Maurizio Sarris menn.

– Vi visste at West Ham er et veldig bra lag, og i dag fikk vi en vanskelig kamp. Det er ikke et resultat vi er fornøyde med, sa Sarri etter kampen.

Ifølge Opta var det Chelseas 600. London-derby på øverste nivå i engelsk fotball. Kun Arsenal (674) og Tottenham (609) har spilt flere.

Ingen Arnautovic

Til uken skal Chelsea møte nettopp Liverpool to ganger. Onsdag går turen til Anfield i ligacupen, mens blåtrøyene tar imot serieleder­en hjemme på Stamford Bridge lørdag kveld.

Ikke uventet styrte Chelsea banespille­t fra start, men det var West Ham som etter en halvtime fikk den største sjansen før pause. Selv om nysignerin­gen Andrej Jarmolenko slet med å ta seg forbi David Luiz, greide han likevel å spille ballen videre til Michail Antonio. Fra kort hold hamret Antonio til, men med kneet reddet Kepa mesterlig.

– Jeg skulle ha scoret der. Det skjedde lynkjapt, men keeperen klarte likevel å avverge. Jeg burde ha brukt venstrefot­en, men det blir etterpåklo­kskap, sa Antonio til Sky Sports.

West Ham måtte klare seg uten storstjern­en Marko Arnautovic i søndagens byderby. Østerriker­en var ikke klar fra knesmellen han fikk under 3-1-seieren borte mot Everton forrige helg. Arnautovic har vaert involvert i 80 prosent av West Hams fem seriemål hittil i høst.

Reddet med nesen

Utover i annen omgang satte gjestene inn et stadig større press. West Hammanager Manuel Pellegrini så litt bekymret ut da den siste halvtimen gjensto, og i det 66. minutt trakk han et lettelsens sukk. Da gikk Lukasz Fabianski uredd ut fra streken og reddet Alvaro Moratas skudd med nesen. Polakken fikk tilsyn etter karamellen.

Fjerde strake

Arsenal tok sin fjerde strake seier i Premier League da Everton ble slått 2-0. Hjemmelage­t ble reddet av effektive angrepsspi­llere. Denne gangen var det Alexandre Lacazette og PierreEmer­ick Aubameyang som sørget for tre poeng til London-laget. Arsenal startet annen omgang rufsete og ga bort ballen flere ganger til Everton, som startet omgangen klart best. Men da det begynte å se mørkt ut for «The Gunners», tente Lacazette og Aubameyang lyset. På tre minutter hadde de sendt hjemmelage­t opp i 2-0.

De to kjappe målene ga Arsenal selvtillit samtidig som lufta gikk litt ut av Everton-ballongen Everton har ikke vunnet mot Arsenal i London siden januar 1996, og da dommer Moss blåste av kampen var det klart at de heller ikke denne gangen reiste tilbake til Liverpool med tre poeng.

?? FOTO: REUTERS ?? TAPTE POENG: Chelsea makte ikke å score mot West Ham. Her er hjemmelage­ts Michail Antonio i duell med Chelseas Antonio Rudiger (bak).