Bergens Tidende

Tertnes snudde marerittst­art

- TRULS FENRE truls.fenre@bt.no

Etter tre serierunde­r står Tertnes med seks poeng av seks mulige. Men hjemme mot tabelljumb­o Gjerpen holdt det på å gå galt.

Etter en lang og hard snuoperasj­on kunne til slutt Tertnes juble for nok en seier i årets Eliteserie. Men denne gangen satt den langt inne med sifrene 26-24. Og det mot bunnlaget Gjerpen.

I de to første seriekampe­ne har Tertnes gått ut i høyt tempo og skaffet seg en god ledelse. Søndag var det derimot motstander­en fra Skien som kom best i gang. Da 17 minutter var spilt ledet bortelaget hele 11–4.

–Det overrasket meg at vi var så langt unna sånn som vi pleier å fremstå på banen. I forsvarssp­illet er det få situasjone­r hvor vi hjelper hverandre og skaper brudd i spillet. I tillegg er vi fryktelig utålmodige i angrepsspi­llet. Det gir oss for dårlige sjanser, og Gjerpen får kontre for mye på oss, oppsummere­r Tertnes-trener Tore Johannesse­n etter kampslutt.

Løftet seg

Tertnes maktet å tette noe av luken mot slutten av omgangen, og da halvtimen var spilt gikk de til pause tre mål under, 13–17.

Halvveis ut i andreomgan­g hadde Tertnes utlignet, mye takket vaere en god Madeleine Hilby. Derfra og ut ble det en tett kamp – lagene fulgte hverandre mål for mål.

–Hva gjorde dere annerledes fra start i andreomgan­g?

– Alt, egentlig. Da klarer vi Eliteserie­n, 3. runde Fana arena

Dommere: Morten Ropstad Isachsen, Ronny Andre Hell Utvisninge­r: Tertnes 2x2min., Gjerpen 2x2 min.

Toppscorer Tertnes:

Hilby, 9 mål.

Tertnes: Josefine Gundersen Lien, Kristin Nørstebø, Thea Stankiewic­z, Julie Lygren, Benedicte Frøland Nesdal, Vilde Ingeborg Johansen, Mina Mjaerum, Madeleine Hilby, Karoline Fantoft, Kjerstin Boge Solås, Marie Skurtveit Davidsen, Tina Abdula, Hermine Motzfeldt Auberg, Katarina Viktoria Bjørnskau Berens, Rikke Larsen Øyerhamn.

Madeleine

?? FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN ?? SNUDDE: Kjerstin Boge Solås og Tertnes kunne til slutt juble etter å ha snudd kampen. Bildet er fra forrige seriekamp borte mot Byåsen
FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN SNUDDE: Kjerstin Boge Solås og Tertnes kunne til slutt juble etter å ha snudd kampen. Bildet er fra forrige seriekamp borte mot Byåsen