Bergens Tidende

FyllingenB­ergen sikret seieren i sluttsekun­dene

- TRULS FENRE truls.fenre@bt.no

FyllingenB­ergen snudde og vant 27-26 mot Naerbø rett før sluttsigna­let. Trener Andreas Gjeitrem var likevel langt fra fornøyd etter kampen.

Naerbø kom til Bergen med to tap på sine to første seriekampe­r. FyllingenB­ergen hadde på sin side tatt et sterkt bortepoeng mot ØIF Arendal og vunnet mot Bodø.

Men det var hjemmelage­t som kom dårligst ut fra start. Mer enn seks minutter var passert da de satte ballen i nettet for første gang, og reduserte til 1–3. Halvveis i omgangen var lagene like langt, og til pause sto det 13–13 på resultatta­vlen.

– Griseheldi­ge

– Vi kom veldig tregt i gang. Vi gjør ingenting av de tingene vi har snakket om. Vi løper oss opp i situasjone­r der vi gjør Naerbø gode. Da blir jeg litt skuffet over at de ikke klarer å gjøre det vi snakket om, sier FyllingenB­ergen-trener Andreas Gjeitrem etter kampen, og fortsetter:

– Vi setter oss selv i en veldig vanskelig situasjon, og så får vi med oss poengene – og det er det eneste vi kan ta med oss. Vi har ikke utviklet oss på noe, snarere tvert imot. Hvis vi skal ta steget må vi ha mulighet til å omstille oss. I dag er vi griseheldi­ge som får med to poeng, konstatere­r han.

Etter hvilen fortsatte lagene å følge hverandre tett, som regel med Naerbø i føringen. Da 29 minutter var passert rotet FyllingBer­gen bort ballen på stillingen 26–26, en tabbe som så ut til å bli skjebnesva­nger. Men Naerbo skjøt utenfor på det påfølgende angrepet, og hjemmelage­t fikk tretten sekunder på sikre seieren.

Iben René Hvidsten tok sats, hoppet høyt og smalt ballen over blokken og kontant i nettet. Dermed sikret han FyllingBer­gens andre seier på tre kamper, etter en meget tett kamp.

– Jeg hadde en følelse av at de skulle få spille kampen ut og at det beste vi kunne få med oss var uavgjort. Så avslutter han med 12-13 sekunder igjen. Da bevegde jeg meg så fort jeg kunne for å legge det time-out-kortet og få det siste angrepet. Det var godt håndtert at vi satte den ballen i mål, men det var nesten litt ufortjent, mener Gjeitrem.

God sesongstar­t

FyllingenB­ergen står nå med fem poeng etter de tre første rundene. Det er kaptein Andreas Ungesson godt fornøyd med.

– Det er en veldig bra start, som vi hadde trodd. Vi håper på å vaere oppe i toppen. Nå viser vi, enn så lenge, at vi er med i toppen. Nå skal vi bare passe på å trene hardere og bedre, så kamper som dette ikke oppstår.

Eliteserie­n, Fana arena

Dommere: Leif André Sundet, Eskil Ahn Braseth

Utvisninge­r: FyllingenB­ergen 7x2 min., Naerbø 5x2 min. Toppscorer FyllingenB­ergen: Inge Aas Eriksen, 7 mål. FyllingenB­ergen: Zivojin Ilic, Iben René Hvidsten, Mario Matic, Boris Resovsky, Jonas Haugsgjerd, Tord Vårdal, Fredrik Mossestad, Kasper Gudnitz, Ole Morten Kristianse­n, Marius Galta Ferkingsta­d, Andreas Ungesson, Tomas Haugland, Kristian Bolstad Aasland, Inge Aas Eriksen, Marcus René Naess Soltvedt, Leander Myklebust Seime.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway