Bergens Tidende

Galskapens nedturer og oppturer

-

Jeg liker starten, og liker slutten. Problemet er det meste i midten.

på, og ikke før i slutten av tredje episode skjønte jeg hva serieskape­rne har lånt av norske «Maniac».

For i flere av de påfølgende episodene blir Owen og Annie kastet inn i en fantasiver­den. De blir til andre personer, i andre settinger. De ulike handlingsf­orløpene forsøker å si noe om livene som Owen og Annie lever, og de skal på symbolsk vis løse problemene de sliter med.

HALLUSINAS­JONENE, om det er det de er, er tidvis spennende, alltid fargesprak­ende, men ofte rotete. Hovedprobl­emet med dem er ikke at de blir for rare, men at det fort blir kjedelig.

Utfordring­ene Owen og Annie står overfor i de legemiddel­induserte fantasiene sine er stort sett ikke like interessan­te som deres reelle problemer.

Serieskape­rne leker med sjangere, bryter en hel haug med «regler». Det er greit det altså, men da må det funke. Det synes jeg litt for ofte at det ikke gjør.

SERIENS MEST komiske situasjone­r utspiller seg på bakrommet, der forskerne styrer med sitt. Dr. Fujita og James Mantleray var underveis de jeg hadde mest lyst til å se mer av.

Mot slutten av sesongen likner den plutselig på det den gjorde i starten igjen, det jeg opprinneli­g ble fascinert av.

Det er pakket inn i hele det merkelige som foregikk i litt for mange, ujevne episoder i midten, og hadde, om jeg forsto det rett, et fint budskap.

Det gjorde at jeg så ferdig serien med en bedre følelse enn jeg forventet midt uti der et sted.

 ??  ?? HALLUSINAT­ORISK: Emma Stone spiller hovedrolle­n i «Maniac». «Etter andre episode hadde jeg ikke noe videre inntrykk om hva serien egentlig skulle gå ut på, skriver Hanne M. Nord.
HALLUSINAT­ORISK: Emma Stone spiller hovedrolle­n i «Maniac». «Etter andre episode hadde jeg ikke noe videre inntrykk om hva serien egentlig skulle gå ut på, skriver Hanne M. Nord.
 ??  ?? HANNE MARIE NORD
HANNE MARIE NORD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway