Bergens Tidende

Studenter st for sine med

- TORUNN A. AARØY torunn.aaroy@bt.no foto RUNE SAEVIG

Studenter starter en egen klinikk for å gi medstudent­er bedre psykisk og fysisk helse.

At studenter synes livet er tøft, har kommet frem i flere undersøkel­ser.

Studentene­s helse og trivselsun­dersøkelse viser at naermere en tredjedel av studentene føler seg ensomme. En av fem studenter svarer at de har skadet seg selv med vilje.

Nå kommer en mulig hjelp til fortvilte studenter fra medstudent­ene. På nyåret åpner helsestude­nter i Bergen en helseklini­kk for studenter.

Terskelen skal vaere lav og tilbudet blir gratis.

– Jeg tror det er vanskelige­re å vaere student nå enn tidligere. Du skal både prestere sosialt, på studier og trening, sier medisinstu­dent Xenia Cappelen (21) som fikk ideen til Studentkli­nikken i Bergen da hun var på en konferanse sammen med medstudent Lene Daehlin (24).

Hard overgang

Nå er de til sammen åtte studenter som står bak. De er fra ulike studier: Medisin, psykologi, ernaering og fysioterap­i. De planlegger en tverrfagli­g klinikk og har allerede fått opp sin egen nettside.

Studentene tror det er saerlig to ting som skiller studenter i dag fra tidligere generasjon­er med studenter: Sosiale medier og økonomi.

– Føler man seg litt ensom blir det enda verre med sosiale medier der en kan se at alle andre har det bra og er sammen med andre, sier Daehlin.

Studentene tror også at det er

 ??  ?? KLARE FOR KLINIKK: Lene Daehlin (Fra v.), Xenia Cappelen, Ole Myklebust A
KLARE FOR KLINIKK: Lene Daehlin (Fra v.), Xenia Cappelen, Ole Myklebust A

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway