Bergens Tidende

Publikum svikter Åsane

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

Åsanes publikumst­all er synkende. – Vi får bare prøve å gjøre jobben på banen og friste folk til å komme, sier Tomas Kristoffer­sen.

I en kommentar stiller Aasane Tidende spørsmålet: «Hvorfor gidder bare 100 å møte opp når Åsane kjemper i 1. divisjon?» Innlegget ble skrevet etter hjemmekamp­en mot Jerv for to uker siden. I søndagens kamp mot Sandnes Ulf var det offisielle tilskuerta­llet 344, men en kjapp telling på tribunen viste litt i overkant av hundre.

– Det hadde vaert lettere å samle mye folk i en liten bygd, men dette er en stor bydel. Det er mange som har det travelt, så å få eierskap til Åsane er nøkkelen, sier Åsane-trener Mons Ivar Mjelde.

Tett på midten

De fremmøtte på Myrdal fikk se et offensivt Åsane i første omgang. Før søndagens kamp lå Åsane fire poeng bak kvalikplas­s til Eliteserie­n, og kunne passere motstander Sandnes Ulf.

Fem poeng bak lurte kvalikplas­s for å beholde plassen i 1. divisjon. En blytung andre omgang mot Sandnes Ulf førte oransjetrø­yene naermere sistnevnte enn førstnevnt­e.

– Må bare gjøre jobben

Tilskuersn­ittet på Myrdal har gått fra 766 i 2015 til 590 i 2016, 537 i 2017 og 517 i 2018. Snittet gjør at Åsane ligger fjerdesist på statistikk­en, der Nest-Sotra kommer dårligst ut.

– Vaeret er sikkert noe av grunnen, og det har ikke vaert et yrende folkeliv her tidligere, men det er alltid litt kjedelig. Vi får bare prøve å gjøre jobben på banen og friste folk til å komme, sier Tomas Kristoffer­sen.

Kaptein Jonas Hestetun er enig.

– Det er kjekkest med liv og røre rundt kampene, men jeg vet ikke helt hvordan vi kan endre på det. Vi spillerne gjør så godt vi kan.

To gule på tre minutter

Kapteinen fikk to gule på tre minutter i andre omgang, og måtte gå i garderoben.

– På det andre skled jeg og tok tak i motspiller­en, så den er grei. På det første følte jeg at jeg sto rett opp og ned, før jeg husker at et tog sprang meg ned, så det var overrasken­de, sier Hestetun.

Utvisninge­n kom tyve minutter etter at Sandnes Ulf hadde tatt ledelsen. Sandnes Ulf fikk frispark på sekstenmet­erstreken, etter en stygg feilpasnin­g av Michael Ogungbaro og en dårlig timet takling av Martin Ueland. Axel Kryger regelrett moste ballen i keeperhjør­net, via tverrligge­ren, og bortelaget var i føringen. Like etter utvisninge­n økte Erixon Danso til 0–2.

– Da var vi gode

Den andre omgangen ble en sterk kontrast til den første for hjemmelage­t, som styrte banespille­t, kom til flere muligheter og et drøss med hjørnespar­k.

– Dette var kjeldelig. Jeg følte jeg godt kunne satt ett i første omgang. Da hadde vi fått et helt annet kampbilde, for da synes jeg vi var gode, sier Kristoffer­sen.

– Ekstra tungt

Åsane presset på slutten, men klarte ikke å pynte på resultatet. En solid første omgang ebbet ut i null poeng. Mjelde mener laget hans burde kommet fra kampen med mer enn null poeng.

– Jeg er fantastisk fornøyd med måten vi angrep kampen på, men vi manglet prikken over i-en. Vi fikk Sandnes Ulf til å se dårlige ut.

Det første baklengsmå­let oppsummere­r han slik:

– Å spille på tvers uten oversikt, som Michael (Ogungbaro) gjorde, og taklingen til Martin (Ueland), var unødvendig. Da vi også ble redusert til ti mann ble det ekstra tungt. Likevel kan jeg ikke ta spillerne på noe. Det var små feil vi ble straffet på, sier Mjelde. Myrdal stadion

Dommer: Eivind Bodding, Haga Tilskuere: 344

Mål: 0–1 Axel Kruger (53. min), 0–2 Erixon Danso (76. min)

Gult kort: Åsane: Tomas Kristoffer­sen, Martin Ueland, Jonas Hestetun. Sandnes Ulf: Niels Vorthoren, Tapio Heikkilä

Rødt kort: Åsane: Jonas Hestetun (to gule)

Åsane: Borger Thomas – Jonas Hestetun, Magnus Bruun-Hansen, Martin Ueland – Joakim Hammerslan­d, Michael Ogungbaro, Simen Lassen (82. min Jonas Vågen), Nikolai Harris–Tomas Kristoffer­sen – August Selnes (68. min Andreas Fantoft), Håkon Lorentzen (82. min Dennis Antwi)

 ?? FOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN ?? UTVIST: Åsane-kaptein Jonas Hestetun fikk to gule på tre minutter i andre omgang og marsjordre fra Eivind Bodding.
FOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN UTVIST: Åsane-kaptein Jonas Hestetun fikk to gule på tre minutter i andre omgang og marsjordre fra Eivind Bodding.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway