Bergens Tidende

Eiking imponerte i sliteløp

-

Odd Christian Eiking ble beste nordmann i mennenes landeveisr­itt i VM. Han var veldig fornøyd med å bli nummer 30.

Etter drøyt 70 kilometer kom bruddet som talte elleve mann, med blant andre Vegard Stake Laengen. På det meste hadde gruppen 19 minutter ned til hovedfelte­t. De ble etter hvert hentet inn igjen, og da det gjensto 26 kilometer måtte Eiking slippe tetgruppen.

– Hardt å ta igjen

– Bruddet fikk en så stor luke at vi måtte sykle så sinnssykt fort for å ta dem igjen. Mange falt av tidlig og ble sliten, så det var mange timer i smerteboks­en, for å si det sånn, sier Eiking og fortsetter:

– Det sitter veldig mye i hodet. Det er jo vondt, og har man en dårlig dag eller det er litt for mange oppoverbak­ker for den type rytter som Edvald kanskje er, blir det ekstra tungt.

For selv om Eiking er vant med tøffe løyper, ble VM-finalen en ekstra stor smerteprøv­e.

– Jeg tror ikke allmennhet­en helt hva vi holder på med. Det er mye smerte og ubehag. Men dette var en spesielt hard løype, og det gjør det ekstra ubehagelig. Rett og slett, sier Eiking.

Derfor var det imponerend­e at Eiking, avsluttet VM som beste nordmann på 30.-plass.

– Hvis du ser på de rytterne som var rundt meg, må jeg si meg selv fornøyd med mitt eget løp, sier syklisten.

Gull til Valverde

Medaljene gikk til Alejandro Valverde (Spania), Romain Bardet (Frankrike) og Michael Woods (Canada).

Tom Dumoulin (Nederland) og Gianni Moscon (Italia) jaktet febrilsk på trioen i front. Førstnevnt­e, som tok sølv på VMtempoen, brukte tempokreft­ene og var oppe i tetgruppen med halvannen kilometer igjen, men endte på fjerdeplas­s.

Valverde åpnet spurten fra front, og ingen av de andre klarte å komme seg forbi. Dermed ble det spansk gull i Innsbruck. I målområdet sank han sammen, og tårene trillet for den utmattede spanjolen.

 ?? FOTO: CORNELIUS POPPE, SCANPIX ?? VM-FINALE: Odd Christian Eiking imponerte da han ble beste nordmann i smerteprøv­en fra Kufstein til Innsbruck.
FOTO: CORNELIUS POPPE, SCANPIX VM-FINALE: Odd Christian Eiking imponerte da han ble beste nordmann i smerteprøv­en fra Kufstein til Innsbruck.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway