Bergens Tidende

Suksesstre­neren fornyet kontrakten

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no foto GEIR MARTIN STRANDE

Steffen Landro (31) mener spillerne må trene mer. Å få muligheten til å kjøpe dem fri fra jobben, har vaert blant nøkkelpunk­tene i forhandlin­gene om ny kontrakt.

Etter lange forhandlin­gsrunder er Nest-Sotra og hovedtrene­r Steffen Landro omsider blitt enige om en ny avtale. Den strekker seg ut 2020.

Landro har alltid uttrykt et ønske om å bli vaerende til klubben, men har samtidig stilt store krav for at det skal skje.

Siden han overtok hovedansva­ret for Nest-Sotra, har klubben årlig kuttet i budsjetten­e. Nå er han blitt lovet økt satsing.

– Jeg er ganske sikker på at vi fortsatt kommer til å vaere minst, men det gjøres heldigvis så mye dårlig arbeid rundt oss at vi med litt økt satsing kan utnytte det til det fulle, sier Landro til Bergens Tidende.

Derfor ville han så gjerne fortsette.

– Jeg tror at Nest ikke er ferdige med å ta steg. Klubben har gode forutsetni­nger for å bli en stabil 1.-divisjonsk­lubb, og på riktig spor når det gjelder å bygge klubb og økonomi. Egoet i meg sier at jeg vil vaere en stor del av dette, sier Landro til Bergens Tidende.

Skal trene mer

Innerst i utstyrsrom­met har han fått sitt eget kontor. Det lukter av svette og brukt fotballuts­tyr, men han har det han trenger. En egen pult, et whiteboard og et lite skap med plass til de mange Urge-boksene han konsumerer i løpet av dagen.

Fasilitete­ne er likevel bedre enn det provisoris­ke kontoret han hadde i garderoben før. En oppgraderi­ng, den første av flere i klubben de kommende årene.

– Det har vaert tøffe samtaler. Jeg har stilt store krav, først og fremst for å bedre forutsetni­ngene til spillerne. De skal ha bedre betingelse­r for å bli gode fotballspi­llere. Apparatet skal bli bedre og vi skal trene mer, sier Landro, og legger til:

– Jeg sitter ikke på noen trylleform­el, en magisk formasjon som vinner kamper av seg selv. Det som er viktig for meg er at alle dem jeg jobber sammen med forstår at vi må trene mer for å bli bedre.

Målet er å kunne kjøpe spillere fri fra jobb, slik at de kan få to økter om dagen enkelte dager i sesongen.

– Vi ønsker å snike oss inn på et semiprofes­jonelt tankesett. Jeg tror på hardt arbeid, jeg tror på å trene mye og å vaere mye sammen. Hadde vi hatt samme tilgang på spillerne som Viking og Aalesund, hadde vi plukket ganske mange flere poeng, sier Landro, og retter på Nest-Sotracapse­n han har fått laget spesielt til seg.

– Det er ikke mange klubber som har dobbeltøkt­er i sesong ...

– Og det bør det stilles spørsmål ved. Det er bare til å se på samtlige andre idretter, se hva de gjør i Tyskland og Spania, sier Landro.

Følelsesst­yrt

Han har aldri vaert redd for å tenke stort og si det han mener.

 ??  ?? SJEF: Steffen Landro bestemmer mye på Ågotnes idrettspla­ss. Det skal han gjøre i to år til.
SJEF: Steffen Landro bestemmer mye på Ågotnes idrettspla­ss. Det skal han gjøre i to år til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway