Bergens Tidende

Jacobsen langer ut mot MMA-kaoset

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no

Alexander Jacobsen er kritisk til kaoset som oppsto etter en UFC-kamp tidligere i oktober.

Det var etter Ultimate Fighting Championsh­ip (UFC)-kampen tidlig i oktober mot Conor McGregor at det gikk en kule varmt for Khabib Nurmagomed­ov etter at han ble vinneren i buret.

Nurmagomed­ov hoppet ut av buret og angrep medlemmer av teamet til McGregor. I tillegg gikk en tilskuer til angrep på McGregor.

Kaoset i Las Vegas fikk MMA-eksperter til å frykte for sportens omdømme.

Usportslig

Lørdag skal den bergenske Mixed Martial Art (MMA)utøveren Alexander Jacobsen i buret mot Perry Goodwin i Birmingham foran 15.000 tilskuere. Jacobsen, som har vaert en del av sporten siden 2014, mener hendelsen mellom McGregor og Nurmagomed­ov ikke var heldig.

–Jeg synes det er usportslig å gjøre det. Alt skal foregå i buret, og når det hele er over handler det om respekt. Sporten er så røff i utgangspun­ktet, at det er dumt at slike ting skjer, sier Jacobsen.

En del av sporten handler om forberedel­sene, der man prøver å psyke ut motstander­en. Der mener Jacobsen at McGregor har gått for langt med årene, som uttalte støtende ting om blant annet familien og religionen til Nurmagomed­ov i forkant av kampen.

– Jeg likte ham som fighter tidligere, men nå er han altfor usportslig i snakket. Jeg synes ikke det hører hjemme i sporten. Du kan si til noen at «du skal knuse dem», men du involverer ikke familie og religion, understrek­er Jacobsen.

Jacobsen er en del av Cage Warriors, og mener han selv aldri ville utagert slik Nurmagomed­ov gjorde.

– Jeg liker å vaere ydmyk og ha god karakter. Nå er det litt annerledes, for det er mye aere blant de folkene (McGregor og Nurmagomed­ov), men jeg ville aldri gjort det. Det er tøft nok inne i buret, sier bergensere­n.

UFC ikke lenger like viktig

Jacobsen har en statistikk på ni seire og tre tap hittil i sin karriere. Fortsetter han å gjøre det bra, kan en karriere i UFC bli realitet.

Da UFC først tok kontakt

– De har øynene på oss hele tiden. Før var det alt jeg tenkte på før jeg gikk inn i buret, men nå er det ikke slik lenger. Cage Warriors er Europas beste organisasj­on, og jeg er sluttet å tenke på at jeg må inn i UFC, sier Jacobsen før han legger til:

– Gjør jeg jobben min kommer jeg inn før eller siden. Det er selvfølgel­ig et mål å komme inn der òg, men det er ikke hovedmålet. Det finnes mange gode arenaer å bli best på, og målet mitt er å levere i hver kamp og bli husket blant verdens beste fightere.

Nytt og bedre team

Lørdag har Jacobsen muligheter

 ??  ?? RØFT: Alexander Jacobsen mener at det som skjedde i Las Vegas ikke er bra for sporten. – Det er tøft nok inne i buret, sier bergensere­n.
RØFT: Alexander Jacobsen mener at det som skjedde i Las Vegas ikke er bra for sporten. – Det er tøft nok inne i buret, sier bergensere­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway