Bergens Tidende

– Noe av det sureste jeg har opplevd på lang tid

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no foto ØRJAN DEISZ

En gammel kjenning snudde kampen på Myrdal og sørget for at Sogndal slo Åsane 2-1. Nå venter tre avgjørende kamper for Åsane.

Med ett poeng på de tre siste kampene, og 2-7 i sekken borte mot Kongsvinge­r sist runde, er Åsane et av flere lag som kjemper for å unngå kvalikplas­sen. Åsane ligger fire poeng foran Notodden på kvalikplas­s, og seks poeng foran Florø på direkte nedrykkspl­ass.

Det så lenge ut til at Åsane skulle klare å kjempe til seg tre kjaerkomne poeng, men en tidligere Åsane-spiller med en god venstrefot ville det annerledes.

Joachim Soltvedt utliknet nemlig etter 69 minutter. Så var han nest sist på vinnermåle­t til Akor Adams.

– Vi fikk kampen inn i et OK spor, men Sogndal hadde ballen mest og la trykk på oss. Vi forsvarte oss mer enn vi førte, og det skuffet meg, sier Åsanetrene­r, Mons Ivar Mjelde.

Sogndal styrte det meste på Myrdal, men Åsane forsvarte seg godt. På det avgjørende målet var det Åsane som angrep.

– Så gikk det andre veien, og det er surt. Det var faktisk noe av det sureste jeg har opplevd på lang tid. Sogndal var hakket bedre enn oss, men det er lov å forsvare seg til noe, sier Mjelde.

Åsanes målscorer, Hammerslan­d, har de siste sesongene kjempet for å holde plassen i 1.-divisjon med både Nest-Sotra og Åsane.

– Det er ikke noe nytt i det, og vi har alt i egne hender fortsatt. Mot Sogndal var det altfor dårlig. Vi lå og tok imot store deler av kampen, og det var skuffende. Hjemme mot Sogndal, i en så viktig kamp, hadde jeg forventet mer av oss, sier Hammerslan­d.

Kanonskudd

Etter kvarteret kom Åsane til sin første sjanse. Hammerslan­d skaffet seg rom til høyre, fikk ballen og fyrte av fra skrått hold. Ballen endret retning via PerMagnus Steiring og gikk forbi Mathias Dyngeland. Hammerslan­d sitt femte for sesongen.

Sogndal tok over det meste av spillet på banen, mens Åsane la seg bak og forsvarte. Etter nesten sytti minutter utliknet Sogndal. To minutter etter å ha kommet innpå, dunket Soltvedt ballen med venstrefot­en i den venstre vinkelen fra et par og tjue meter, og lagene var like langt.

– Helt forferdeli­g

Etter å ha blitt spilt lave nesten hele andre omgang, så satt den for Sogndal. En klarering havnet hos Soltvedt som fant en annen innbytter, Akor Adams, i boksen. Innbytter satte ballen i mål på overtid. Dermed måtte Åsane gå poengløse av banen for tredje kamp på rad.

Kaptein, Jonas Hestetun, oppsummert­e kampen kort: – Helt forferdeli­g. Kapteinen godkjente den første omgangen, men mener laget ble passive i den andre.

– Vi tok imot og klarte ikke å skape vårt eget spill. Dessverre ble vi straffet til slutt. Vi fortjente ikke mer enn ett poeng, men alle poeng teller i denne fasen, sier Hestetun.

Ågotnes i siste kamp

Nå gjenstår tre kamper for Åsane. Først skal de møte Florø borte, så venter laget foran dem, Strømmen, hjemme.

– Dette poenget kunne vaert viktig i bunnstride­n. Vi har fortsatt alt i våre hender, men da må vi først og fremst bli bedre. Vi må like situasjone­n vi er i, sier Mjelde.

Sesongens siste kamp går på Ågotnes, mot rivalen Nest-Sotra.

– Oppsettet er bra, men jeg håper vi klarer å avgjøre det før det. Ellers blir det digg å sikre plassen på Ågotnes, slår Hammerslan­d fast.

1.-divisjon, Myrdal gress

Dommer: Marius Lien, Otra IL Tilskuere: 523

Gult kort: Åsane: Simen Lassen, Magnus Bruun-Hanssen, Håkon Lorentzen

Mål: 1–0 Joakim Hammerslan­d (15. min), 1–1 Joachim Soltvedt (70. min), 1–2 Akor Adams (91. min) Åsane: Borger Thomas–Jonas Hestetun, Magnus BruunHanss­en, Martin Ueland–Joakim Hammerslan­d (77. min Senai Hagos), Tomas Kristoffer­sen, Simen Lassen, Nikolai Harris–Erik Huseklepp–Håkon Lorentzen, Dennis Antwi (59. min Michael Ogungbaro)

 ??  ?? NEDTUR: Mons Ivar Mjelde og Åsane tok ledelsen etter kvarteret, men eks-Åsane-spiller, Joachim Soltvedt, snudde kampen for Sogndal.
NEDTUR: Mons Ivar Mjelde og Åsane tok ledelsen etter kvarteret, men eks-Åsane-spiller, Joachim Soltvedt, snudde kampen for Sogndal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway