Bergens Tidende

Gikk på sitt andre tap på rad

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

– Det blir noen dager fri, så venter en knallhard treningsuk­e, sier FyllingenB­ergen-trener Andreas Gjeitrem etter 23-30 mot Kolstad borte.

Etter uavgjort mot ØIF Arendal borte, fulgte FyllingenB­ergen opp med tre seire. Det første tapet i serien kom mot Falk Horten forrige runde, og søndag ventet Kolstad.

Kolstad lå på annenplass før møtet med Fyllingen, og det fikk gjestene merke.

– De har fått et momentum, og skjønt at det er hardt arbeid som virker. Vi ble litt usikre, og har slitt med angrepsspi­llet, sier Andreas Gjeitrem, trener for FyllingenB­ergen, etter kampen.

Kolstad skaffet seg tidlig en forsprang på gjestene fra Bergen. William Aar satte inn 5–1 etter naermere åtte minutter. FyllingenB­ergen tettet forsprange­t da Mario Matic satte inn 9–8, men Kolstad skaffet seg et nytt forsprang, og ledet

16–12 til pause.

– Vi fikk ikke nok redninger, og slet i angrepsspi­llet. Det ble mer synlig utover kampen, sier Gjeitrem.

Statistikk­en fra kampen viser at de offensive spillerne til FyllingenB­ergen ikke hadde full klaff med skuddene: seks bomskudd på Mario Matic, syv på Kasper Gudnitz, fire på Marius Ferkingsta­d og syv på Inge Aas Eriksen.

Etter hvilen satte Jonas Haugsgjerd inn 16–13, før Kolstad satte inn tre på rad. Offensivt lugget det litt for FyllingenB­ergen. Inge Aas Eriksen satte inn gjestenes tredje i andre omgang etter 10 minutter. Tom Kåre Nikolaisen første Kolstad opp i ledelse,

21–15, etter elleve minutter. Matic satte inn 25–22 med seks minutter igjen. Tord Vårdal gjorde en solid jobb i Fyllingen-buret i andre omgang, men på motsatt side var Lars Eggen Rismark minst like god. Fyllingen kom ikke naermere enn tre mål, og tapte til slutt 30–23.