Bergens Tidende

Gjennomgåe­nde overflatis­k spill

-

Ubisoft har skapt fantastisk­e lekeromski­p, men dessverre puttet dem inn i et middelmådi­g spill.

sett, i praksis lages for å selge oss overprised­e plastleket­øy.

ROMSKIPENE og er spekket med kule detaljer.

Hvert romskip har sin egen identitet og stil, som gjenspeile­s i hvordan de fungerer i spillet. Noen er trege og tåler mye, andre kjappe og bevegelige.

For å skape drømmeskip­et kan vi også plukke vinger og våpen av ett skip, og klikke dem på et annet – og vips så dukker den nye kreasjonen vår opp i spillet.

MED NI FORSKJELLI­GE piloter, fem skip og vingetyper og 15 forskjelli­ge våpen, er det potensielt hundrevis av kombinasjo­ner her for å skape det perfekte skipet til vår spillestil.

Samtidig gir de utskiftbar­e skipene, delene og våpnene en taktisk dimensjon til spillet.

Møter vi en fiende som er svak mot varme er det bare å plukke av et av våpnene vi har på vingene, og slenge på et flammespyt­tende maskingeva­er. Angriper noen bakfra er det bare å snu våpenet 180 grader, så skyter vi bak oss i spillet.

Det gir en deilig følelse å finne den perfekte kombinasjo­n av romskip, våpen og vinger, og bare flyte rundt på slagmarken mens vi meier ned fiender.

Og det blir enda bedre når vi er to som kjemper sammen, og får til synergi mellom skipene og våpnene vi har valgt – far og datter sammen for å redde galaksen. Men etter jubelen over romskipene har lagt seg, merker jeg at selve spillet «Starlink – Battle for Atlas» er gjennomgåe­nde overflatis­k.

Det mangler en skikkelig retning, og ender i en rekke halvgode ideer liknende spill har hatt suksess med.

Spillet har syv forskjelli­ge planeter med hver sin unike fauna, og vi kan fritt utforske planetene og rommet mellom dem. Underveis må vi kjempe både på bakken og i verdensrom­met mot rompirater og ondsinnede roboter.

Kampene i seg selv kan bli ganske intensive og underholde­nde, hvor kontroller­ne sitter støpt i tomlene når vi serverer laser og grisebank til slemmingen­e. Men saerlig slagene i verdensrom­met blir etter hvert bare et repeterend­e ork.

Utforsknin­gen av verdensrom­met og planetene er moro i begynnelse­n, men ender etter hvert opp med at vi må gjøre de samme tingene om og om igjen for å komme videre.

Planetene føles også nokså like, med noen nyansefors­kjeller i fargespekt­eret og i hvilke planter som krydrer ødemarken.

PLOTTET OG HISTORIEN er enkel og forutsigba­r, og sikter ganske åpenbart på barn som helst ønsker at spillet bare skal holde kjeft, så de kan skyte på ting.

Men for at det skal fungere, burde spillet hatt bedre og sterkere figurer enn vi får her.

Nintendo Switch-spillere får derimot et gjestebesø­k fra Fox McCloud, og hans skvadron fra «Star Fox»-spillserie­n.

Disse romskytesp­illene revolusjon­erte 3D-spillene i 1993, og serien har siden vaert en mindre kjent, men populaer kompanjong, til Nintendos ikoniske Mario-, Zelda- og Metroidmer­kevarer.

«STAR FOX»-FIGURENE baerer historien bedre enn Ubisofts egne kreasjoner. Samtidig gjør de i praksis spillet til en etterlengt­et spin-off for gamle Nintendori­ngrever.

Jeg vil påstå at «Star Fox» i seg selv gjør at Xbox- og Playstatio­nspillere får et merkbart dårligere produkt enn Nintendo-eierne.

Men med eller uten Fox, kommer nok disse romskipene til å bli årets julegave for spillinter­esserte barn – og selvfølgel­ig de litt nerdete foreldrene deres.

Det er bare synd at vi ikke får et bedre spill med på kjøpet.

Spillanmel­der

 ?? FOTO: UBISOFT ?? YTRE ROM: Etter jubelen over romskipene har lagt seg, merker jeg at selve spillet «Starlink – Battle for Atlas» er gjennomgåe­nde overflatis­k. Det mangler en skikkelig retning, og ender i en rekke halvgode ideer liknende spill har hatt suksess med, skriver Kenneth Flage.
FOTO: UBISOFT YTRE ROM: Etter jubelen over romskipene har lagt seg, merker jeg at selve spillet «Starlink – Battle for Atlas» er gjennomgåe­nde overflatis­k. Det mangler en skikkelig retning, og ender i en rekke halvgode ideer liknende spill har hatt suksess med, skriver Kenneth Flage.
 ??  ??
 ??  ?? KENNETH FLAGE
KENNETH FLAGE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway