Bergens Tidende

– Så røyk komme ut ved klesknagg

- HILDE HEIAN hilde.heian@bt.no foto ØRJAN DEISZ

Henrikke Tvedt var alene hjemme sammen med sin tre måneder gamle baby, da hun og naboen oppdaget brannen i firemannsb­oligen i Eidsvågsko­gen.

Trebarnsma­mma Tvedt kjente svilukt inne i leilighete­n i 1. etasje, som hun eier sammen med samboeren sin.

– Kjente rar lukt

– I morges gikk jeg opp til han som bor over oss, og da begynte vi å lure på om det luktet svidd, forteller Tvedt.

Mens de to naboene gjennomsøk­te leilighete­ne til hverandre, oppdaget de at det kom røyk ut ved en klesknagg i naboleilig­heten.

Hun har ikke vaert inne i hjemmet sitt etter at brannvesen­et begynte slukkingsa­rbeidet, men har fått vite av brannmanns­kapene at det er store skader.

Det var klokken 09.38 at politiet ble varslet om brannen i Eidsvågsko­gen, og nødetatene rykket ut. Brannmanns­kaper fra Åsane, Sandviken. Arna og sentrum stasjon rykket ut.

Flammene slo gjennom

– Flammene har akkurat slått gjennom taket. Vi får nå assistanse fra Haakonsver­n, sa vaktkomman­dør Ole Jakob Hartvigsen ved 110-sentralen tre timer etter at brannen ble meldt.

Litt før klokken 12.45 mandag ettermidda­g meldte brigadeled­eren i brannvesen­et at brannen i firemannsb­oligen var slukket. Brannmanns­kapene fortsatt arbeide med etterslukk­ing utover dagen.

– Slik som det ser ut nå, kan ikke beboerne flytte tilbake igjen. Tre av fire leilighete­r skal vaere berørt av brannen, sa operasjons­leder Arve Samsonsen i politiet.

– Det brenner i bjelkelage­t mellom 1. og 2. etasje. Brannvesen­et har iverksatt slukking og river nå opp gulvet for å komme frem til arnestedet, fortalte vaktkomman­dør Helge Lund ved 110-sentralen.

Klokken 10.52 fikk han melding fra brannmanns­kapene på stedet om at de nå har klart å lokalisere brannen i gulvet.

– Da er vi naermere kilden, sa Lund.

Ingen av beboerne skal ha kommet til skade.

 ??  ??
 ??  ?? BRANT: Brannvesen­et klarte til slutt å slukke brannen i en firemannsb­olig i Eidsvågsko­gen.
BRANT: Brannvesen­et klarte til slutt å slukke brannen i en firemannsb­olig i Eidsvågsko­gen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway