Bergens Tidende

Venezia står under vann

-

VENEZIA: Vannstande­n i Venezia er nå det høyeste på ti år, og rundt tre firedeler av den italienske byen historiske sentrum er oversvømt. Kraftig pålandsvin­d har fått vannstande­n til å stige med 156 centimeter, det høyeste siden desember 2008, og det ventes at vannet vil stige ytterliger­e. Sist vannstande­n i Venezia steg med over 160 centimeter var i BERLIN: Angela Merkel stiller ikke til gjenvalg når CDU velger ny partileder under landsmøtet i desember. Den tyske statsminis­teren kom med beskjeden på en pressekonf­eranse i Berlin mandag, dagen etter at partiet hennes gjorde sitt dårligste valg i delstaten Hessen på over 50 år. desember 1979, og byens borgermest­er Luigi Brugnaro er sterkt bekymret. Markusplas­sen (bildet) sto mandag helt under vann og ble evakuert, og taxibåtene som til vanlig frakter folk gjennom kanalene, ble innstilt. Tidenes verste flom i Venezia fant sted i november 1966 da vannstande­n steg med hele 194 centimeter. OSLO: SAS har måttet innstille tolv avganger til og fra Brussel fordi bakkeselsk­apet i den belgiske hovedstade­n er rammet av streik. Alle SAS’ avganger til og fra Brussel siden fredag er blitt innstilt som følge av streik hos bagasjehån­dteringsse­lskapet Aviapartne­r. JAKARTA: Nesten

200 mennesker er etter alt å dømme omkommet etter at et Boeing-fly styrtet i havet om lag 70 kilometer øst for Indonesias hovedstad

Jakarta mandag.

Bare 13 minutter etter avgang styrtet det relativt nye flyet av typen Boeing 737

MAX 8 i havet med

189 mennesker om bord. Flygeren hadde allerede bedt om å få snu på grunn av tekniske problemer, men det var for sent. Radarsigna­let forsvant like etter, og sjøfolk i naerheten har fortalt at de så flyet «falle fra himmelen».

Statsminis­ter Angela Merkel og Tyskland er helt avgjørende for NATO. Jens Stoltenber­g, generalsek­retaer i Nato

 ??  ??
 ?? FOTO: REUTERS ?? VENTER FORGJEVES: Fortvilte pårørende ventet mandag på nytt om sine kjaere utenfor flyplassen i Pangkal Pinang.
FOTO: REUTERS VENTER FORGJEVES: Fortvilte pårørende ventet mandag på nytt om sine kjaere utenfor flyplassen i Pangkal Pinang.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway