Bergens Tidende

Rekordtall for gullkampen i Bergen

-

Nesten 600.000 seere fulgte de siste minuttene av storkampen mellom Brann og Rosenborg i Bergen søndag kveld, viser foreløpige tall fra Discovery.

Det er lenge man har hatt slike tall å vise til. Kampen er den mest sette fra Eliteserie­n siden 2012. I gjennomsni­tt hadde søndagens høydepunkt 491.000 seere. Interessen toppet seg i de dramatiske sluttminut­tene.

Oppsving mot slutten

Seertallsk­urven svingte kraftig opp mot slutten av oppgjøret. De foreløpige tallene viser at 596.000 seere på det meste var innom TVNorge da Brann jaget utligning i Bergen. Man må helt tilbake i 2012-sesongen for å finne sist en norsk seriekamp hadde like gode TV-tall.

Discovery tok over som rettighets­haver foran

2017-sesongen. Kanalen har i år notert en svaert positiv utvikling i interessen for storkampen­e fra Eliteserie­n: Tre ganger har selskapet hatt kamper med mer enn

300.000 seere. Alle disse tre er spilt denne sesongen med Brann-Rosenborg som suveren seertallsv­inner. Kanalens bestenoter­ing før denne helgen var VålerengaR­osenborg fra september

2018, som hadde 320.000 seere.

Fornøyd med tallene

– At Brann-Rosenborg trekker en halv million seere er en bekreftels­e på hvor viktig norsk fotball er for vårt publikum. Det er helt strålende tall, sier sportsdire­ktør i Discovery og Eurosport, Eirik Koren.

– Discovery har hatt tekniske problemer med søndagens seertallsr­apporterin­g. Tallene som oppgis i denne meldingen er derfor foreløpige beregninge­r, men de offisielle målingene pleier normalt ikke å avvike i saerlig stor grad fra disse, heter det i en pressemeld­ing.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway