Bergens Tidende

Konen: – Arne har vaert så utmattet og langt nede at han tidvis truet med å ta sitt eget liv. Livet vårt er ødelagt.

-

– Jeg er blitt fratatt livsverket mitt. I perioder har jeg lukket meg inne på et rom i flere dager uten å ta til meg mat. Jeg har ønsket å dø, sier Arne Tangen (54).

Den tidligere bedriftsle­deren vet ikke om familien klarer å beholde huset på Hordvik der han bor sammen med konen Valli og to barn.

Tangen har møtt veggen etter å ha blitt rammet av en brann, en arbeidsuly­kke og en konkurs i løpet av de fire siste årene.

Kjemper for å overleve

– Det har vaert et helvete med alt som har skjedd. Da jeg lå nede for telling var jeg ikke i stand til å ta vare på selskapene mine. Nå kjemper jeg bare for å overleve, sier han.

Men det er en lang vei å gå for Tangen og hans advokat når Gjensidige og DNB skal dras for retten.

– I reklamen forteller forsikring­sselskaper og banker at de tar seg av deg og gir deg trygghet fra vogge til grav. Når folk virkelig får problemer og trenger støtte og hjelp, så er ikke forsikring­sselskaper og banker lenger din venn, sier advokat Ole Hauge Bendiksen, som jobber på oppdrag fra Yrkesskadd­es Forbund.

Det kan Rolf Sveinung Hansen i det samme forbundet skrive under på.

– En av oppgavene våre er å snakke med klientene og sørge for at de holder seg i live. Vi har til enhver tid rundt ti saker gående. Mange orker rett og slett ikke striden, som av noen oppfattes som myggens kamp mot elefanten.

Til sykehus med knust fot

Tangen har store deler av livet hatt foredling av stein som fag. Han drev selskapet Åsane Stein Enk som produserte og leverte gravsteine­r.

Et nytt selskap, Åsane Stein Benkeplate­r AS, var etablert da den første ulykken rammet i slutten av juli 2014.

 ??  ?? KONKURS: Arne Tangen har fått reist nytt hus på branntomte­n, men økonomiske problemer gjør at boligen ikke er ferdigstil­t.
KONKURS: Arne Tangen har fått reist nytt hus på branntomte­n, men økonomiske problemer gjør at boligen ikke er ferdigstil­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway