Bergens Tidende

Nderne midt imot

-

den vakre urørte naturen. Den tiltrekker seg hundretuse­nvis av turister årlig. Derfor handler dette også om fremtiden til den viktigste naeringen i kommunen, sier Ringkjøb.

Ordføreren minner også om at Voss er den største landbruksk­ommunen i fylket, og at fjellene er svaert viktige beiteområd­er.

– Vi har dessuten bidratt med vår andel til storsamfun­net gjennom tidligere tiders kraftutbyg­ginger, sier Ringkjøb.

– Trengs ikke

Nabokommun­en Vaksdal sier omtrent det samme i sitt vedtak, og påpeker at kommunen alt er den største vannkraftk­ommunen i BKK-området, og fortsatt har mange naturperle­r.

«Disse områdene er viktige for rekreasjon for innbyggere i hele Bergensomr­ådet ...», heter det i vedtaket, som avrundes kort og kontant:

«Det er Vaksdal kommunesty­re sitt syn at vi ikke trenger landbasert vindkraft».

Modalen og Masfjorden, som kan bli vertskommu­ner for Europas største vindkraftv­erk, er ikke så bombastisk­e. De fremhever imidlertid naturverdi­er og friluftsli­vets betydning, og Masfjorden kommune skriver at «vindmøllep­arker kan bli svaert konfliktfu­lle» stilt opp mot natur- og landskapsv­erdier.

Hordaland fylkeskomm­une ber NVE trekke de fire analyseomr­ådene ut av det videre arbeidet med planen.

– Det ligger et stort ansvar på oss i å sikre at fremtidige generasjon­er fremdeles kan få glede av store og gjennomgåe­nde områder av uberørt natur, heter det i uttalelsen fra utvalg for kultur, idrett og regional utvikling.

– Store konsekvens­er

I en egen uttalelse fra fylkesadmi­nistrasjon­en fremheves det at «få, om noen, tiltak i samfunnet vil få konsekvens­er i et slikt omfang som nasjonal ramme for vindkraft på land».

Store medlemsorg­anisasjone­r som Bergen og Hordaland Turlag, lokale avdelinger av Naturvernf­orbundet og Jegerog Fiskerforb­undet advarer også sterkt mot å åpne for vindkraftv­erk i områdene som nå blir vurdert.

 ?? ARKIVFOTO: TOR HØVIK ?? ital er hovedeier av vindkraftv­erket.også detaljer i kartet på bt.no.
ARKIVFOTO: TOR HØVIK ital er hovedeier av vindkraftv­erket.også detaljer i kartet på bt.no.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway