Bergens Tidende

Arna-Bjørnar og Sandviken kan miste halve førsteelle­veren

- PETTER FLØTTUM petter.flottum@bt.no

Av de 22 spillerne som startet da Sandviken tok imot Arna-Bjørnar i slutten av september, kan tolv vaere borte fra Bergen neste sesong.

– Det er litt spesielt i kvinnefotb­allen, sier Bent Raknes.

I tillegg til å vaere speider på herresiden, er han også fra og med januar 2018 spillerkoo­rdinator i Arna-Bjørnar. Han har nå mye av ansvaret for å sørge for at klubben som kjemper om bronse i Toppserien, også har en stall å konkurrere med neste sesong.

Med åtte spillere på utgående kontrakt (se faktaboks), i tillegg til at målvakten Mackenzie Arnold allerede har reist hjem for godt grunnet familiaere årsaker, er ikke det en enkel jobb.

Raknes forteller at de har tilbudt nye kontrakter til alle med «2018» i sluttdatof­eltet på arbeidsavt­alen, men spillerne venter med å sette navnet sitt på noe nytt før etter de siste to seriekampe­ne.

Det spesielle med kvinnefotb­allen er at det, til forskjell fra herrefotba­llen, ikke bare er det sportslige som spiller inn når spillere skifter beite, mener Raknes.

– Det er forflytnin­g med skole, jobb og studier, ikke bare fra proffklubb til proffklubb, forteller han.

Vil helst ikke slippe til Norge

Raknes sier at noen spillere er naermere en forlengels­e enn andre, samtidig som de vet at flere av spillerne deres er interessan­te for andre klubber, både i Norge og i utlandet.

Spillerne på utgående kontrakt ønsker selv ikke å kommentere fremtiden ennå.

– Vi har bestemt oss for å ta det etter sesongen. Vi har fokus på innspurten, og så setter vi oss ned etter sesongen og snakker om fremtiden, forteller Amalie Eikeland (23), som kan forsvinne gratis fra klubben før 2019.

Det samme har klubbens kanskje største profiler, spissduoen Vilde Bøe Risa (23) og Maria Brochmann (25), tidligere sagt.

Hvis spillere velger å forlate Arna-Bjørnar, håper Raknes de tar med seg passet og reiser utenlands.

– Ja, selvsagt. Vi har ikke som mål å vaere utvikler for andre norske klubber. Vi kan bli det hvis spillere for eksempel vil flytte for studier, det må vi ha forståelse for.

Parallelt med at de har opptelling i egen stall, er klubbene i Toppserien ute med kikkertene på jakt etter eventuelle signeringe­r. Sonderinge­r og samtaler foregår samtidig, men avgjørelse­r om hvem de vil satse på blir ikke tatt før de vet hvem som blir med videre.

Sandviken kan miste ti

I Sandviken sitter sportslig leder Vidar Fossdal nå og vrir hodet for å få samme kabal til å gå opp der. Mens Arna-Bjørnar har åtte spillere på utgående kontrakt og én som allerede har reist, har Sandviken ti spillere som kan reise gratis fra klubben.

Samtidig vet de allerede at de må ha en ny trener, når Alexander Straus begynner i ny jobb.

Fossdal, som også begynte i jobben før innevaeren­de sesong, forteller at de har startet dialogen med spillerne, men at de vil gire opp samtalene etter cupfinalen.

Samtidig er også de på jakt etter spillere som kan styrke laget, eller erstatte spillere som eventuelt forsvinner.

I fjor hentet de en rekke spillere fra utlandet før sesongen, men de ser først lokalt, så nasjonalt, deretter internasjo­nalt.

– Kan vi erstatte dem som eventuelt forsvinner i Norge, så gjør vi det. Det er enda bedre om vi finner de vi trenger i Hordaland eller nabofylken­e, men vi må se på hvem som forlater oss, sier han.

Naermer seg ny trener

Mens det ennå drøyer en stund før spillerkab­alen går opp, håper Fossdal å ha klar en ny trener innen kort tid.

Søknadsfri­sten gikk ut 1. oktober, med 35–40 interesser­te søkere. Nå har de snevret ned listen over aktuelle kandidater kraftig.

– Jeg forventer en avklaring i løpet av relativt kort tid på den biten, sier han.

Fossdal forteller at det var mange kvinnelige søkere, men sier ikke noe om noen kvinner fremdeles er med iblant de aktuelle trenerne.

 ?? FOTO: CARINA JOHANSEN, NTB SCANPIX ?? KAN FORSVINNE: Sandvikens Ajara Njoya scoret på sin straffe da Sandviken på dramatisk vis tok seg til cupfinalen på bekostning av Klepp. Hvis hun får løfte kongepokal­en, kan det bli det siste hun gjør som Sandviken-spiller.
FOTO: CARINA JOHANSEN, NTB SCANPIX KAN FORSVINNE: Sandvikens Ajara Njoya scoret på sin straffe da Sandviken på dramatisk vis tok seg til cupfinalen på bekostning av Klepp. Hvis hun får løfte kongepokal­en, kan det bli det siste hun gjør som Sandviken-spiller.
 ??  ?? Bent Raknes
Bent Raknes

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway