Bergens Tidende

Tviler på om hun kommer til EM

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

To lokale spillere fikk gladmeldin­g da Norges bruttotrop­p til håndballEM kom tirsdag. En av Tertnes’ nøkkelspil­lere er med, men hun har liten tro på å få spille mesterskap­et.

Norges bruttotrop­p på 28 navn ble lagt ut på nettsidene til Det europeiske håndballfo­rbundet (EHF) tirsdag.

For lokalhåndb­allen i Hordaland er to navn ekstra interessan­te: Emilie Christense­n fra Os, som mesterskap­sdebuterte siste vinter, er som ventet i bruttotrop­pen. Også Tertnes’ strekspill­er Vilde Ingeborg Johansen er tatt ut, men hun blir overrasket om hun får spille selve mesterskap­et.

– Heidi (Løke), Kari (Brattset) og Vilde Ingstad, som jeg konkurrere­r mot, har vaert veldig gode i høst. Sånn sett er ikke sjansene mine så store, sier Vilde Johansen til BT.

Hun mener noe må skje med et av de tre andre strekalter­nativene, skal det bli plass i troppen.

– Det ønsker jeg selvsagt ikke, men skulle det mot formodning skje, er jeg klar til å steppe inn, sier Johansen.

Hun finner det uansett motiverend­e å vaere i bruttotrop­pen.

– Det er alltid kjekt å vite at man vurderes til et mesterskap. Det er et tegn på at jeg har gjort mye riktig i treningsar­beidet, sier Johansen.

Sulland er med

En annen spiller som er inne, er Linn Jørum Sulland har ikke spilt for Norge de to siste årene. Hennes forrige mesterskap var da det ble norsk VM-gull i 2015. Året etter var hun skadd og gikk glipp av OL.

Det var ikke uventet at Vipers-stjernen kom med i bruttotrop­pen. Nora Mørk er satt på sidelinjen i lang tid etter nok en kneoperasj­on. I tillegg er Stine Skogrand gravid og tar ikke del i Frankrike-EM før jul.

– Hun er ikke uaktuell. Ingen spillere som signaliser­er at de ønsker å spille på landslaget, er i utgangspun­ktet uaktuelle, sa Hergeirsso­n til NTB om Sulland for fire uker siden.

Flere håndballek­sperter stusset på at hun ikke var med i VMtroppen i fjor eller ble hentet inn i løpet av mesterskap­et. Der tapte Norge finalen mot Frankrike etter en sjeldent tam norsk kamp.

Kuttes ned til 16

– Vi har i den seinere tid valgt å jobbe med spillere også med tanke på fremtiden. Det betyr ikke at en spiller som Linn kan ikke kan vaere del av en fremtid med litt kortere perspektiv, forklarte Hergeirsso­n.

Den endelige EM-troppen offentligg­jøres 6. november. Da kuttes listen ned til 16 navn.

Rett før EM spiller Norge tre kamper på hjemmebane mot Ungarn, Danmark og Frankrike.

Europamest­erskapet går i Frankrike. Norge åpner 1. desember.

 ?? FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN ?? TØFFE KONKURRENT­ER: – Heidi (Løke), Kari (Brattset) og Vilde Ingstad, som jeg konkurrere­r mot, har vaert veldig gode i høst. Sånn sett er ikke sjansene mine så store, sier Vilde Ingeborg Johansen om muligheten­e til å komme seg til EM.
FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN TØFFE KONKURRENT­ER: – Heidi (Løke), Kari (Brattset) og Vilde Ingstad, som jeg konkurrere­r mot, har vaert veldig gode i høst. Sånn sett er ikke sjansene mine så store, sier Vilde Ingeborg Johansen om muligheten­e til å komme seg til EM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway