Bergens Tidende

Frimodig av Kjerpeseth

- HELGE MØLLER

Cruise Destinatio­n Hardangerf­jord skal legge seilingspl­aner og er avhengige av en profesjone­ll og forutsigba­r partner, og i Bergens tilfelle har byrådet fullstendi­g ødelagt byens renommé.

2. LANDSTRØM

De faerreste skipene er utstyrt for landstrøm, og av nykontrahe­ringer er bare 10 prosent i stand til å plugge seg inn. Derimot er 34 prosent utstyrt for LNG-gass, og flere kommer til. Ved å bruke millioner av skattebeta­lernes midler via Enova, oppnår dermed Kjerpeseth sitt mål om uhyre begrenset cruisetraf­ikk til Bergen. Kjerpeseth tar Bellona til inntekt for sitt syn, en organisasj­on som nå samarbeide­r med verdens største cruiserede­ri, Carnival Cruises. Det skulle vel tyde på at naeringen tar miljø på alvor.

3. TYDELIG MILJØPRISI­NG Kjerpeseth er frimodig nok til å tvile på at havner utenom Bergen vil innføre miljøprisi­ng. Tror han at vi bruker sekssifred­e beløp på dette uten å ha intensjon om å honorere miljøvennl­ige skip? Alle havnene som er med i dette såkalte EPI-prosjektet, er klare på at miljøprisi­ng vil bli innført snarest mulig, men ikke fra 1. januar 2019, som Kjerpeseth feilaktig skriver.

CRUISEREDE­RIENE ER etter Kjerpeseth­s mening blant Norges dyktigste lobbyister. Faktum er at de har vaert fravaerend­e i den norske debatten inntil nå. Først i år ansatte cruiseorga­nisasjonen CLIA en nordmann som kan følge debatten her i landet, og som kan komme med fakta i en tidvis opphisset mediekampa­nje.

Jeg har stor respekt for Jan Erik Kjerpeseth som bankmann, men må beklagelig­vis konstatere at hans innsikt i cruisenaer­ingen er begrenset.

 ?? FOTO: RUNE SAEVIG ?? TVILER: Jan Erik Kjerpeseth er frimodig nok til å tvile på at havner utenom Bergen vil innføre miljøprisi­ng. Tror han at vi bruker sekssifred­e beløp på dette uten å ha intensjone­r om å honorere miljøvennl­ige skip, spør HelgeMølle­r. Bildet er fra Eidfjord.
FOTO: RUNE SAEVIG TVILER: Jan Erik Kjerpeseth er frimodig nok til å tvile på at havner utenom Bergen vil innføre miljøprisi­ng. Tror han at vi bruker sekssifred­e beløp på dette uten å ha intensjone­r om å honorere miljøvennl­ige skip, spør HelgeMølle­r. Bildet er fra Eidfjord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway