Bergens Tidende

Kvaerner fikk ny kontrakt til gigantfelt

- ADRIAN SØGNEN adrian.soegnen@sysla.no

Med den nye kontrakten er dette fjerde stålunders­tellet som Kvaerner leverer til Sverdrup-prosjektet.

– Norsk leverandør­industri er nok en gang konkurrans­edyktige i et internasjo­nalt marked, sier Trond Bokn i Equinor.

Equinor skriver i dag at selskapet sammen med partnerska­pet har tildelt Kvaerner kontrakt for stålunders­tellet til prosesspla­ttformen på Johan Sverdrup fase 2.

300 arbeidspla­sser

Kontrakten har en verdi på 900 millioner kroner. For denne summen skal Kvaerner levere prosjekter­ing, anskaffels­er og bygging av stålunders­tellet til den den andre prosesspla­ttformen på Johan Sverdrup-feltet.

Dette er det fjerde stålunders­tellet som Kvaerner leverer til Sverdrup-prosjektet, skriver Kvaerner i en melding.

Ingeniørar­beidet skal gjøres ved Kvaerner sitt kontor på Fornebu, mens det 12.300 tonn tunge stålunders­tellet skal produseres ved Kvaerner sitt verft i Verdal. Ifølge Equinor vil kontrakten bidra med nesten 300 arbeidspla­sser i byggeperio­den.

At norske leverandør­er får kontrakter gleder blant andre Olje- og energimini­ster KjellBørge Freiberg.

Store ringvirkni­nger

– Feltutbygg­inger på norsk sokkel gir store, positive ringvirkni­nger også for naeringsli­vet på fastlandet. Sverdrup-utbygginge­n gir alene hele 150.000 årsverk i Norge i perioden

2015–2025. Jeg er stolt på Kvaerners vegne over at selskapet vant kontrakten om også å bygge det femte stålunders­tellet til feltet, sier Freiberg til Sysla.

Etter planen skal understell­et leveres på feltet i løpet av våren

2021. Dette blir en av de første Sverdrup-kontrakten­e nord for Stord, forteller prosjektdi­rektør for Johan Sverdrup-feltet, Trond Bokn.

– Tidligere i år har flere Johan Sverdrup fase 2 kontrakter sikret aktivitet hos en rekke verft langs norskekyst­en i årene fremover – først og fremst Haugesund, Egersund og Stord. Med denne kontrakten vil også Verdal kunne legges til denne listen, sier Bokn i en melding.

70 prosent norsk

Trond Bokn er prosjektdi­rektør for Johan Sverdrup-utbygginge­n.

Han mener tildelinge­n til Kvaerner viser at norsk leverandør­industri nok en gang er konkurrans­edyktige i et internasjo­nalt marked. Ifølge Equinor gikk 70 prosent av kontrakten­e i første fase av Sverdrup til norske leverandør­er.

– Når nå Kvaerner sikrer seg enda en kontrakt, ser vi at andre fase av Johan Sverdruput­byggingen vil få en enda høyere norsk andel enn første fase av prosjektet, sier han i en melding.

 ?? FOTO: ROAR LINDEFJELD, WOLDCAM ??
FOTO: ROAR LINDEFJELD, WOLDCAM

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway