Bergens Tidende

Synagogean­grepet i Pittsburgh

-

En mann utstyrt med automatgev­aer og flere håndvåpen gikk lørdag 27. oktober inn i en synagoge i nabolaget Squirrel Hill i Pittsburgh. Han drepte elleve mennesker som tilhørte en jødiske menighet.

Gjerningsm­annen havnet i skuddveksl­ing med politiet og ble deretter pågrepet på stedet. Han er navngitt som Robert Bowers (46) og blir beskrevet som en tykkfallen, hvit mann med skjegg. Han ble skutt av politiet før pågripelse­n.

QQkriminel­le – en uttalelse som er helt uten belegg.

På Gab skrev den siktede fra Pittsburgh at han mente at karavanen var finansiert av rike jøder.

«De skitne, onde jødene fører skitne, onde muslimer inn i landet», skrev han blant annet.

46-åringen hadde også gjort oppmerksom på at det var et saerlig fokus på flyktninge­r og innvandrer­e i synagoger over hele USA samme helg som han gjennomfør­te sitt angrep mot synagogen i Pittsburgh. I løpet av de siste to årene har antallet antisemitt­iske hendelser økt i omfang i USA. Ifølge den jødiske organisasj­onen Anti Defamation League har antisemitt­iske episoder som bombetrusl­er, voldelige overgrep og vandalisme økt med 57 prosent.

Etter at førstedame­n og president Trump hadde lagt stein på de elleve davidsstje­rnene utenfor synagogen gikk turen videre til et sykehus hvor en politibetj­ent mottar behandling for skuddskade­r påført av den 46 år gamle høyreekstr­emisten.

Tre av de døde fra synagogen ble begravet tirsdag. Blant dem

71 år gamle Daniel Stein, som nettopp hadde blitt bestefar. Familien avviste å ta imot Trump på besøk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway