Bergens Tidende

Trump advarer mot migranter i innspurten av valgkampen

-

I forkant av kongressva­lget i USA har Donald Trump kommet med en lang rekke innvandrin­gsutspill og advarsler mot asylsøkere.

Kavanaugh, sa Trump under et besøk i Texas for en uke siden.

Kavanaugh er den konservati­ve dommeren som Trump lyktes med å utnevne til USAs mektige høyesteret­t.

Karavanen er en gruppe på noen tusen fattige mennesker fra Mellom-Amerika som går til fots i den sørlige delen av Mexico med kurs nordover.

Men selv om migrantene befinner seg hundrevis av kilometer fra USA, har de fått en sentral rolle i den amerikansk­e valgkampen. Karavanen er gjentatte ganger beskrevet som en trussel av Trump.

– Mange dårlig folk, folk som er i gjenger. Vi vil ikke ha dem i dette landet, sa presidente­n i et intervju med Fox News denne uken.

Advarslene mot de mellomamer­ikanske migrantene, som håper å komme seg til USA, føyer seg inn i en lang rekke innvandrin­gsutspill fra Trump i valgkampen.

Presidente­n varslet tirsdag at han vil fjerne ordningen som automatisk gir amerikansk statsborge­rskap til alle barn som blir født i USA.

Ordningen omfatter også barn født av innvandrer­e som oppholder seg ulovlig i landet.

NTB

 ?? FOTO: HANNAH MCKAY, NTB SCANPIX ?? UNDERVEIS: En karavane med tusenvis av flyktninge­r fra Sentral-Amerika er på vei til USA. Bildet er tatt fra en midlertidi­g leir i Juchitán i Mexico denne uken.
FOTO: HANNAH MCKAY, NTB SCANPIX UNDERVEIS: En karavane med tusenvis av flyktninge­r fra Sentral-Amerika er på vei til USA. Bildet er tatt fra en midlertidi­g leir i Juchitán i Mexico denne uken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway