Bergens Tidende

Ingen tegn til avskalling blant de blå i KrF

Knut Arild Hareide må lokke til seg fem blå delegater for å vinne på landsmøtet. Ingenting tyder på at det vil skje, viser en stor rundspørri­ng BT har gjort blant alle utsendinge­ne.

-

eFredag samles 190 KrF-politikere på Gardermoen for å ta stilling til hvem partiet skal samarbeide med i årene som kommer.

Både på BTs, VGs og NRKs delegatove­rsikt har stillingen de siste dagene vaert 99–90 til blå side. En representa­nt har varslet at hun vil stemme blankt. Disse oversikten­e er basert på vedtakene på fylkesårsm­øtene, og hva delegatene har sagt offentlig.

Hareide-leirens håp er at det vil vaere mulig å snu mange nok i landsmøtes­alen til at de kan vinne likevel.

– Opptelling­ene viser at dette blir veldig jevnt. Jeg er naturlig nok spent. Jeg har overhodet ikke gitt opp, uttalte Hareide til NTB onsdag.

Men en utspørring BT har gjort blant alle delegatene de siste to dagene heller kaldt vann i blodet til Hareide og hans folk.

For at Hareide skal vinne frem med sitt forslag om å danne regjering med Ap og Sp, må minst fem «blå» delegater endre mening.

BTs kartleggin­g tyder på at dette vil bli svaert vanskelig å få til.

Alle delegatene er av BT blitt spurt om deres posisjon kan komme til å endre seg før landsmøtet, eller om de er helt sikre på at de vil stemme slik de har signaliser­t tidligere.

Blant dem som har støttet ønsket om å gå inn i Solberg-regjeringe­n, er det kun to som sier at de tenkes å ombestemme seg – og da ikke for å danne regjering med Jonas Gahr Støre, men for å forbli i opposisjon.

Den ene, Oddbjørg Minos, som leder KrF Kvinner, skriver at hun er «blå eller gul». Hun åpner altså ikke for å støtte Hareides drøm om regjerings­samarbeid med Ap, kun for en mulig stemme for opposisjon­stilvaerel­sen.

– Må veldig mye til

Det samme er tilfelle for den andre, Henning Holsvik fra Møre og Romsdal.

– Det må veldig mye til før jeg kan vurdere å skifte mening, sier Holsvik.

En klar beskjed fra Hareide om at han trekker seg ved et nederlag vil ikke vaere nok, ifølge delegaten.

 ??  ?? MOTGANG: Partileder Knut Arild Hareide ankom KrFs landsstyre­møte på Gardermoen torsdag kveld, før fredagens skjebnelan­dsmøte. Det kan bli hans siste som KrF-leder.
MOTGANG: Partileder Knut Arild Hareide ankom KrFs landsstyre­møte på Gardermoen torsdag kveld, før fredagens skjebnelan­dsmøte. Det kan bli hans siste som KrF-leder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway