Bergens Tidende

Da Bjarne ble far, ga jobben ham 19.000 kr.

Babybonus, uendelig tilgang på godteri og gode forsikring­sordninger. Dette er noe arbeidsgiv­ere lokker med for å få deg med på laget.

-

e– Det er jo over normalen. Jeg har aldri hørt om noen som har noe lignende på jobb, sier Bjarne Flur Kvistad.

Får godteri og kaffe

Her leker sønnen på halvannet år. Han ser ut til å stortrives i de fargerike lokalene til design- og teknologis­elskapet Bakken & Baeck på Carl Berner i Oslo.

Den 30 år gamle designeren snakker om babybonuse­n han fikk da sønnen kom til verden – en sum på 2000 euro, tilsvarend­e 19.000 norske kroner.

Hos selskapet får alle nybakte foreldre i tillegg påspandert et bedre restaurant­besøk, en pinjata fylt med godteri og 30 kopper kaffe hos favorittba­ristaen.

Babyboom på jobb

– Det har vaert en babyboom på kontoret den siste tiden, smiler Kvistad og utdyper:

– Jeg tror nok den pakken gir en trygghet på at du har tillit og at ikke barn nødvendigv­is gjør deg til en dårligere ansatt. Her tar jobben vare på og ser verdien i deg likevel. Slike goder gjør absolutt arbeidspla­ssen attraktiv.

Skaper verdi for bedriften

I tillegg kan selskapet skilte med gratis massasje og firmaturer til spennende steder – som Tokyo, der Kvistad var i fjor.

Fordelene og ansattgode­ne er helt klart viktig for å tiltrekke seg nye ansatte, bekrefter daglig leder og gründer av Bakken & Baeck, Tobias Baeck.

– Men hensikten er også at frynsegode­ne skal bidra til å bygge en solid kultur internt, noe som de ansatte fortsetter å sette pris på etter at de har jobbet her en stund.

Fleksibili­tet og frihet

Han mener fleksibili­tet og frihet er noen av de største godene de tilbyr.

– For mange er det viktigere med fleksible arbeidsste­der og tider enn for eksempel massasje

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway