Bergens Tidende

Rami Malek er strålende som Freddie Mercury

-

Underholde­nde og overfladis­k feiring av Queens musikk.

eksperimen­tering i studio, kjekling om hvordan sanger skal låte, og hvilke som skal med på albumene, får vi innsyn i Queens musikalske prosesser.

Flere av øyeblikken­e med krangling innad i bandet eller med plateselsk­apet er morsomme. Dessverre beveger det seg tidvis også over i pompøse replikkvek­slinger, saerlig når bandmedlem­mene diskuterer sine egne musikalske visjoner.

DET SOM LIKEVEL kommer frem på fint vis er hvor viktige bandmedlem­mene var.

Mercury var frontmann, men var på ingen måte Queen alene. I filmen får Paul Prenter (Allen Leech) mye av skylden for at han på et tidspunkt tenkte noe annet.

FILMEN FORSØKER Å få med mange av brikkene i puslespill­et som utgjør mannen og artisten Freddie Mercury.

Det viktige vennskapet med Mary Austin (Lucy Boynton) er en vakker del av det. Ellers er familie, legning, ensomhet, lidenskap, annerledes­het og sykdom bare noe av det som nevnes.

Kanskje nettopp fordi så mye tas med, forblir det meste overfladis­k, utforskes ikke nøye nok. Mest savnet jeg å se de ulike sidene av Mercury som kan knyttes til Queens musikk.

TIL TROSS FOR manglende dybde er underholdn­ingsverdie­n i «Bohemian Rhapsody» stor.

Det er først og fremst Queens og Rami Maleks fortjenest­e.

 ?? FOTO: FILMWEB ?? DYKTIG KOPI: Rami Malek er virkelig strålende. Han makter å få frem kontrasten­e i Freddy Mercurys liv, og portretter­ingen av hvordan han var avhengig av folk rundt seg, er rørende. På scenen er kroppssprå­ket elektrisk, ladet med seksuell energi, likner Mercury på en prikk, skriver Hanne M. Nord.
FOTO: FILMWEB DYKTIG KOPI: Rami Malek er virkelig strålende. Han makter å få frem kontrasten­e i Freddy Mercurys liv, og portretter­ingen av hvordan han var avhengig av folk rundt seg, er rørende. På scenen er kroppssprå­ket elektrisk, ladet med seksuell energi, likner Mercury på en prikk, skriver Hanne M. Nord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway