Bergens Tidende

I Bergen lager man verdens beste ost

- CHRISTIAN NICOLAISEN christian.nicolaisen@bt.no foto TOR HØVIK

Lagret goudaost fra Krokeide gikk helt til topps i oste-VM i Grieghalle­n.

16 oster kjempet om heder og aere i fredagens finale i World Cheese Awards i Bergen.

Og det var en goudaost fra Bergen som stakk av med gullet. Jørn Hafslund fra Ostegården i Fana gikk seirende ut i finalen med sin lagrede, gouda-lignende «Fanaost».

– Utrolig gøy

– Dette er bare helt sprøtt. Jeg hadde ikke forventet det i det hele tatt, sa en opprømt Hafslund til BT rett etter at det ble klart at gullet ska hem.

Samme mann tok bronse under fjorårets arrangemen­t i London. Da deltok han med samme produkt.

– Det er utrolig gøy at gullet går til Norge og Krokeide i år. Vi hadde norsk vinner for to år siden også. Det forteller meg at vi har gode oster i Norge.

– Nei, det er helt sprøtt. Jeg vet ikke hva mer jeg skal si.

Danket ut 3471 oster

–Vi må nesten snakke mer på mandag, eller noe sånt. Nå koker det her, sa Hafslund, før han vandret videre for å motta hyllesten fra de andre deltakerne, som for øvrig har hatt med seg oster fra 29 ulike land. Nesten 3500 oster fra hele verden har deltatt i årets konkurrans­e. 175 av dem kom fra norske produsente­r.

Til slutt hadde dommerne altså 16 å velge mellom.

Jørn og Ruth Hafslund har fra Ostegården på Krokeide i Fana laget egne produkter siden 2006. På produktlis­ten står det fem-seks oster og noe yoghurt.

 ??  ?? VERDENSMES­TER: Jørn Hafslund fra Ostegården i Bergen lager verdens beste ost. Det ble slått fast under fredagens oste-VM i Grieghalle­n.
VERDENSMES­TER: Jørn Hafslund fra Ostegården i Bergen lager verdens beste ost. Det ble slått fast under fredagens oste-VM i Grieghalle­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway