Bergens Tidende

«Det er mange følelser involvert i dette»

Sondre Båtstrand sier han føler lettelse etter bruddet med Miljøparti­et De Grønne (MDG).

- ATLE ANDERSSON atle.andersson@bt.no

eGruppeled­eren for MDG i Bergen bystyre kunngjorde fredag at han melder seg ut av partiet, og fortsetter som uavhengig representa­nt.

– Det oppleves som et samlivsbru­dd der forholdet varte lenger enn det kanskje burde ha gjort. Det er mange følelser involvert i dette, men nå føler jeg først og fremst en stor lettelse, sier Båtstrand til BT.

Taus om årsaken

Han ønsker ikke å utdype årsaken til at han bryter med partiet.

– Jeg har ikke lyst til å gå inn på det nå. Kanskje gjør jeg det på et seinere tidspunkt, sier 35-åringen, som har brukt mer enn halve livet sitt på MDG.

– Jeg har frontet partiet i Bergen fra dag én etter at jeg meldte meg inn for 18 år siden. Nå er det nok partipolit­ikk for meg. Det skal bli deilig å vaere uavhengig representa­nt i bystyret, sier han.

Én av fire igjen

MDG fikk inn fire representa­nter i bystyret i innevaeren­de periode, men nå er det bare Øystein Bønes av kvartetten som fortsatt er medlem av partiet. Fra før har Diane Berbain og Randi Amundsen meldt overgang til SV.

– Jeg vil fortsette å jobbe videre med grønn politikk i bystyret og komité for miljø og byutviklin­g, men nå uten partitilkn­ytning. Jeg skal gjøre det jeg kan for at alle som stemte på MDG i Bergen i 2015 fortsatt skal få valuta for stemmen sin. Samtidig skal det bli fint å frigjøre seg fra partiarbei­det, sier han.

Ut på jobbmarked­et

Båtstrand varslet tidligere i år at han ikke tar gjenvalg til bystyret.

– Jeg har ingen jobb å gå tilbake til etter denne bystyreper­ioden. Etter jul begynner jeg å søke jobber, sier Båtstrand. PÅ CV-en har han også en doktorgrad i sammenlikn­ende politikk om demokrati og klimaendri­nger.

Selv om han nå melder seg ut av partiet, beholder Båtstrand halv stilling som politiker til valget neste år. Det gjør han i kraft av å vaere medlem av arbeidsutv­alget i komité for miljø og byutviklin­g.

Talsperson Arild Hermstad i MDG overlater til MDGs partisekre­taer Torkil Vederhus å kommentere nyheten:

– Vi respektere­r avgjørelse­n Båtstrand nå har tatt om å gå av som gruppelede­r. Nå ser vi fremover. Bergen MDG er nå i full gang med planleggin­g av valgkampen, og har nominert en rekke nye kandidater til det kommende kommuneval­get som ønsker å arbeide for en grønnere by, og for mennesker og miljø, sier Vederhus i en pressemeld­ing.

Vederhus tilføyer at Båtstrand har stått på for miljøsaken i en årrekke, og omtaler han som «en av de mest kreative grønne politikere Bergen har hatt».

Båtstrand har også hatt sentrale verv i MDG, og har også vaert nasjonal talsperson for partiet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway