Bergens Tidende

Superparet: – All PR er god PR

– Jeg tar meg selv i å klikke på slike saker, jeg også, sier Hege Bøkko.

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no foto BJØRN ERIK LARSEN

I starten av september ble det meldt at Håvard Lorentzen (26) er blitt kjaereste med lagvenninn­e Hege Bøkko (27). Dermed var et superpar på isen skapt.

–Vi ble sammen i sommer, men den datoen det kom i avisen, ble på en måte vår dato også, forteller Hege Bøkko.

Det er snø i luften på Østlandet, og is på bakken inne i Vikingskip­et på Hamar. Skøyteseso­ngen er i gang og denne helgen er det NM enkeltdist­anser i den norske skøytebyen. Like før mesterskap­et satte Bøkko og Lorentzen seg ned for å prate med BT om det som skal komme i sesongen. Og de hektiske ukene som har vaert, der de to blant annet har vaert gjester på TV 2-programmet Senkveld.

– Det spredde seg plutselig over alt, sier Lorentzen om hvordan det opplevdes da nyheten om forholdet kom ut. Og ser bort på kjaeresten.

– Det var helt enormt. Man klarer ikke helt forberede seg på hvordan det skal bli, sier Bøkko.

De to har ingenting imot å vaere i søkelyset, men helst fordi de er skøyteløpe­re. Ikke fordi de er kjaerester.

– Likevel, for oss er jo nesten all PR god PR. I alle fall frem til nå når skøyter er i vinden igjen, sier Bøkko.

Mange journalist­er

Mens det norske landslaget har forberedt seg til sesongstar­t på Hamar har det vaert journalist­er til stede hver dag. Det er uvanlig etter mange år der skøytespor­ten har vaert ute av bevissthet­en til folk flest. Men noe skjedde i fjor med OL- og VM-gull til blant andre Lorentzen. Og når to på laget blir kjaerester i tillegg, kommer oppmerksom­heten.

– Det er naturlig at det blir en sak. Man ser slike artikler i nyhetene hver dag, sier Lorentzen.

– Og folk klikker inn på det.

eJeg tar meg selv i å gjøre det også. Det er slikt som folk synes er gøy, samstemmer Bøkko.

Lorentzen ser det positive i at det kommer saker i avisene som ikke bare handler om rundetider, laktatverd­ier og watt.

– Det er bra for sporten at det blir publisitet. Det står noe om Petter Northug i avisen hver dag, selv om han ikke gjør noe. Når folk blir kjent med utøverne fører det til at flere følger med på sporten.

At folk følger med gjennom vinteren, betyr mye.

– Vi driver jo med underholdn­ing, sier Bøkko.

Etter suksessen forrige sesong, blir Lorentzen kjent igjen på gaten mye oftere enn før. Bøkko er også kjent for mange sportsinte­resserte. Og hun har vaert med på mye.

– Det har ikke alltid vaert like hyggelig. Som da vi var på privatlag, broren min (Håvard Bøkko) og jeg, og da Peter Mueller ble sparket. Du visste aldri hvordan forsiden var dagen etter. Da var det ikke så gøy å bli gjenkjent.

– Prioritere­r å ligge i sengen

Livet som skøyteløpe­r er langt unna det ordinaere. Forrige sesong hadde løperne 270 reisedøgn og de trener stort sett to ganger for dagen. Da kan det vaere greit å ha kjaeresten på laget.

– Det gjør det enklere. Vi har det kjekt på tur sammen, sier Lorentzen.

Bøkko er enig.

– Savner du en som er hjemme når du er så mye borte, får du dårlig samvittigh­et. Det er vanskelige­re, da.

På tur slapper de to mye av når de ikke trener. Overskudde­t må brukes til trening og konkurrans­e.

– Det er bra å ha en kjaereste i samme situasjon. Vi kan ikke gjøre så mange sosiale ting. Vi må prioritere å ligge i sengen og slappe av i stedet for å vaere med i en bursdag, på kjøpesente­r eller noe annet. Det er det ikke

 ??  ?? LYNRASK: Håvard Lorentzen er verdens raskeste mann på skøyter. Her ligger han foran Haralds Silovs fra Latvia som trener med det norske landslaget. Kjaeresten Hege Bøkko trener han også med. – Jeg bidrar ikke så mye for ham på isen, men jeg kan vaere til støtte på andre områder, sier Bøkko.
LYNRASK: Håvard Lorentzen er verdens raskeste mann på skøyter. Her ligger han foran Haralds Silovs fra Latvia som trener med det norske landslaget. Kjaeresten Hege Bøkko trener han også med. – Jeg bidrar ikke så mye for ham på isen, men jeg kan vaere til støtte på andre områder, sier Bøkko.
 ??  ?? FÅR HJELP: Når de er på isen setter Hege Bøkko stor pris på hjelp fra verdens- og OL-mester Håvard Lorentzen. – J
FÅR HJELP: Når de er på isen setter Hege Bøkko stor pris på hjelp fra verdens- og OL-mester Håvard Lorentzen. – J

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway