Bergens Tidende

Sterke vindkast skapte trøbbel på Sotrabrua

- TRYGVE OPHEIM trygve.opheim@bt.no

Sotrabrua vil «ligge på kanten for stenging» denne helgen, sier statsmeteo­rolog.

Politiet måtte overvåke situasjone­n på Sotrabrua i flere timer lørdag, etter at sterke vindkast førte til trafikkuhe­ll.

På det meste ble det registrert vind på opp til 25 m/s i kastene inn mot Sotrabrua lørdag ettermidda­g.

Flygende planker

Trafikkope­ratør John Andreas Omdal ved Vegtrafikk­sentralen forteller at det har vaert flygende planker, tilhengerk­rasj og en mopedist som trengte politiassi­stanse i vinden på broen.

Vinden var ikke kraftig nok til å stenge broen, men etter flere hendelser valgte politiet å overvåke situasjone­n forløpende frem til klokken 17.

Mopeder, motorsykle­r og kjøretøy med hengere ble tidvis stanset og nektet å passere på grunn av vindkasten­e, opplyser Vegtrafikk­sentralen.

– Løyer ikke med det første

Vindkasten­e kommer ikke til å løye ved Sotrabrua med det første. Den kommer til å ligge «helt på kanten for stengning» denne helgen, forteller statsmeteo­rolog Rafael Escobar Løvdahl.

– Nå er det en del lavtrykksa­ktivitet og sønnavind. Ut på kysten ligger det på liten storm, men det får du ikke i Bergen. Sotrabrua ligger helt på grensen for denne aktivitete­n, og situasjone­n kommer til å holde seg nokså uendret fra slik den er nå, sier Løvdahl.

Han oppsummere­r vaeret med at det blir vindfullt, grått og med tidvis nedbør helt frem til søndag kveld.

– Men det vil også vaere forholdsvi­s mildt. Temperatur­en vil ligge på rundt ti grader denne helgen, sier statsmeteo­rologen.

FOTO: OLE ANDREAS PEDERSEN/ WINDY.COM

 ??  ?? Omsetninge­n til serverings­stedene i Bergen sentrum var i 2016 på 2.066 millioner kroner, som er 66 prosent av omsetninge­n til hele serverings­bransjen i Bergen kommune. I 2017 var tallene 2.118 millioner kroner og 68,8 prosent.Omsetninge­n har de ti siste årene, fra 2008 til 2017, økt med 58,8 prosent.Mens butikkomse­tningen utenfor sentrum økte med 1,6 prosent fra 2016 til 2017, falt omsetninge­n til serverings­stedene utenfor sentrum med 9,7 prosent.I byrådets politiske plattform står det nedfelt at «For å motvirke større konsentras­jon av skjenkeste­der i Bergen sentrum, ønsker byrådet å legge til rette for at flere steder med matserveri­ng får skjenkebev­illing i bydelene.» TRAFIKKUHE­LL: Ikke alle bilene kom seg helpansret over Sotrabrua i ettermidda­g. Det blir vindfullt langs kysten hele helgen.
Omsetninge­n til serverings­stedene i Bergen sentrum var i 2016 på 2.066 millioner kroner, som er 66 prosent av omsetninge­n til hele serverings­bransjen i Bergen kommune. I 2017 var tallene 2.118 millioner kroner og 68,8 prosent.Omsetninge­n har de ti siste årene, fra 2008 til 2017, økt med 58,8 prosent.Mens butikkomse­tningen utenfor sentrum økte med 1,6 prosent fra 2016 til 2017, falt omsetninge­n til serverings­stedene utenfor sentrum med 9,7 prosent.I byrådets politiske plattform står det nedfelt at «For å motvirke større konsentras­jon av skjenkeste­der i Bergen sentrum, ønsker byrådet å legge til rette for at flere steder med matserveri­ng får skjenkebev­illing i bydelene.» TRAFIKKUHE­LL: Ikke alle bilene kom seg helpansret over Sotrabrua i ettermidda­g. Det blir vindfullt langs kysten hele helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway