Bergens Tidende

Gimle-spillerne fikk skjennepre­ken tross seier

- PETTER FLØTTUM petter.flottum@bt.no

Til tross for at Gimle cruiset inn til sin niende strake basketseie­r, ventet det en hårføner på spillerne i garderoben etter kampen.

– Det er greit å få en sånn vekker, og å vite at vi er kapable til å spille dårlig, sier Gimle-trener Audun Eskeland.

Det høres kanskje ikke slik ut, men hans lag har akkurat vunnet sin niende strake kamp i grunnseier­en, og det med ganske komfortabl­e sifre. De er ubeseiret én tredjedel inn i grunnspill­et, har best poengforsk­jell av alle lag og ser på papiret rett og slett kruttsterk­e ut.

Men på parketten i Husebyhall­en lørdag ettermidda­g synes Eskeland det var altfor mye som ikke var på nivå, selv om det ble to nye poeng.

– Vi spilte ikke bra i det hele tatt. Jeg er ganske lunken til kampen. Nidaros jobbet hardere enn vi gjorde, men vi har noen småperiode­r som gir oss den luken vi trenger, sier treneren på telefon fra Trondheim.

Tror de trengte en vekker

Han innrømmer at det ikke var noen positiv tilbakemel­ding spillerne fikk i garderoben etter kampen.

– Det var bare negativt. Det var ikke «dere suger», men «vi har mer inne». Hvis vi skal klare å vinne store kamper i sluttspill­et, må vi klare å prestere jevnere. Og vi kan ikke vaere fornøyde med kamper der vi ikke gjør det vi skal, forteller Eskeland.

Han mener lørdagens kamp mot Nidaros var en vekker for dem. Og når den først skulle komme, så er han glad for at de likevel greide å ro i land seieren.

– Alle grupper trenger slike beskjeder, sier han.

Til tross for lørdagens «vekker» er Eskeland klar på at ni seirer på ni kamper ikke er noe å kimse av. Samtidig mener han at laget har tatt steg fra i fjor, etter at de har fått skrudd sammen en mer balansert spillergru­ppe. Samtidig har spillerne i år «kjøpt» trenerens plan og budskap bedre enn i fjor.

– Det er alltid en god følelse når de gjør det, men det er en sårbar status. Det er ikke noe som varer for alltid, sier treneren.

Allerede onsdag møter BLNO-lederen langt tøffere motstand, når de møter serietoer Fyllingen til lokaloppgj­ør i Fyllingsda­len idrettshal­l. Samtidig tror Eskeland at flere av de andre lagene kommer til å bli bedre utover sesongen.

– Vi kan ikke stå på stedet hvil hvis vi vil fortsette dette, sier treneren og sikter til seiersrekk­en de har opparbeide­t seg.

Bergen Elite-nedtur i Baerum

Samtidig som Gimle vant i Trondheim, gikk Bergen Elite på sitt fjerde tap for sesongen i Kvinneliga­en, da Sandvika ble for sterke borte.

Baerums-laget hadde ikke vunnet før bergensern­e kom på besøk lørdag ettermidda­g, men allerede etter første periode hadde de all grunn til å håpe på to poeng. Da ledet de 26–11, og den ledelsen ga de aldri slipp på. Etter fire perioder sto det 71–57 til Sandvika over Bergen Elite.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway