Bergens Tidende

Vraket fra EM-troppen

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no GEIR ANDREASSEN, NTB

Årets håndball-VM går uten lokale innslag. Også Camilla Herrem ble vraket, mens Linn Jørum Sulland er tilbake på laget.

Med både osingen Emilie Christense­n og Tertnes-spiller Vilde Ingeborg Johansen i bruttotrop­pen, var det et lite håp om at en spiller tilknyttet Bergen og omegn skulle få spille vinterens mesterskap i Frankrike.

Det håpet forsvant da landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n presentert­e den endelige troppen på en pressekonf­eranse tirsdag.

Verken Christense­ns eller Johansens navn var blant de 17 som ble vist på storskjerm­en. Playmakere­n og strekspill­eren ble ikke vurdert som gode nok.

– Vi bruker begrepet «valgt bort», for vi er en stor spillergru­ppe. De som ikke er kommet med, er i en reserverol­le. Det er gode spillere som skal vaere stand by. Samtidig som de er med i diskusjone­n om å komme inn i laget i fremtiden. Ingen er vraket. Noen er «valgt inn», andre er «valgt bort», sa Hergeirsso­n.

Små sjanser

Tertnes-spiller Johansen ble neppe veldig overrasket. Selv om hun ble tatt ut i bruttotrop­pen, ga hun seg selv ingen sjanser til å bli en del av det endelige laget.

Til BT sa hun følgende: – Heidi (Løke), Kari (Brattset) og Vilde Ingstad, som jeg konkurrere­r mot, har vaert veldig gode i høst. Sånn sett er ikke sjansene mine så store.

Analysen var god. Alle de tre hun nevnte er med i EMtroppen.

For Larvik-spiller Christense­n, som mesterskap­sdebuterte i VM forrige vinter, var håpet antakelig noe større. Men i hard konkurrans­e med flere av verdens beste bakspiller­e, ble hun funnet for lett denne gangen.

Den største lokale håndballpr­ofilen, Stine Skogrand, står over mesterskap­et grunnet graviditet.

Herrem vraket

Heller ikke håndballve­teranen Camilla Herrem får spille i Frankrike i desember. Hun har spilt 12 strake mesterskap for Norge.

I stedet er Thea Mørk og Sanna Solberg valgt inn som venstrekan­ter.

– Det er en ren faglig vurdering. Vi i trenerteam­et mener at de to andre er bedre rustet til mesterskap­et som kommer nå. Samtidig er det tøft å velge bort Camilla, som har vaert så trofast og solid i alle mesterskap­ene der jeg har ledet dette laget, sier Hergeirsso­n til TV 2.

Han forteller at Herrem har en reserverol­le dersom en av de valgte venstrekan­tene skulle melde forfall. Herrem fødte en gutt i juli og returnerte til spill for klubblaget Sola kun seks uker etter fødselen.

– Thea er foran henne i totalspill­et, mens Sanna er en spesiell kantspille­r ettersom hun kan bekle en toerrolle i vårt forsvarssp­ill med sin høyde og fysikk. Derfor var hun egentlig ikke med i diskusjone­n. Valget sto mellom Thea eller Camilla, sier Hergeirsso­n.

Herrem sier lykke til

Camilla Herrem selv tar EMvrakinge­n med fatning. I et innlegg i bildetjene­sten Instagram skriver hun at hun er utrolig stolt over framgangen hun har hatt på fire måneder.

– Aldri gøy når man ikke når målet man har satt seg, men sånn er det noen ganger. Jeg skal komme sterkere tilbake, bare vent og se. Ønsker uansett jentene lykke til i EM. Spennende blir det, skriver Herrem.

Sulland-comeback

Av bakspiller­ne er det verdt å nevne at Linn Jørum Sulland, som har måttet se de siste mesterskap­ene fra sofaen, er tilbake i landslagst­roppen.

Vipers Kristiansa­nds formspille­r måtte si fra seg OL i 2016 på grunn av en skade og har siden gått glipp av EM samme år og VM i fjor.

– Hun styrker oss definitivt distanseme­ssig fra den siden, for det har vi jo ikke hatt i de siste mesterskap­ene. Vi har hatt naerspille­re i Nora Mørk og Stine Skogrand, og nå får vi en distansesk­ytter i Linn. Det er det hun er best på, og det er få som er så gode som henne, sier islendinge­n.

– Var det dét vi manglet i siste VM?

– Vi manglet distansesk­udd, men vi hadde jo flere bakspiller­e som skal kunne skyte. Vi ser at vi trenger henne nå i den formen hun har vist. Dessuten får vi en god straffesky­tter, og det er ikke uvesentlig. Det manglet vi i finalen (i VM) da vi scoret bare på to av fem, sier landslagss­jefen.

Han må klare seg uten storskytte­ren Nora Mørk, som igjen er satt på sidelinjen på grunn av en kneoperasj­on.

Håndball-EM spilles i Frankrike fra 30. november til 16. desember. Tittelfors­varer Norge åpner mot Tyskland 1. desember.

Q

 ?? ARKIVFOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN ?? SPÅDDE RETT: Tertnes-spiller Vilde Ingeborg Johansen hadde ikke saerlig tro på EM-plass selv. Magefølels­en var god.
ARKIVFOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN SPÅDDE RETT: Tertnes-spiller Vilde Ingeborg Johansen hadde ikke saerlig tro på EM-plass selv. Magefølels­en var god.
 ?? ARKIVFOTO: BÅRD BØE ?? IKKE MED: Emilie Christense­n fra Os spilte mesterskap for Norge i fjor, men kom ikke med i årets EM-tropp.
ARKIVFOTO: BÅRD BØE IKKE MED: Emilie Christense­n fra Os spilte mesterskap for Norge i fjor, men kom ikke med i årets EM-tropp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway